ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 1-3: «Ελαφρά ταξιαρχία»... παντός καιρού (highlights)

Πέταγε στην βροχή και στη λάσπη των Ζωσιμάδων ο Απόλλων Σμύρνης και πήρε σπουδαίο διπλό με ανατροπή κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (1-3) 

ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 1-3: «Ελαφρά ταξιαρχία»... παντός καιρού (highlights)

Με φόρα από τις επιτυχίες που κατέγραψε στα τελειώματα του 2020, μπήκε στο νέο έτος ο Απόλλωνας Σμύρνης, πανηγυρίζοντας την τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα ! Πρώτα στο Ηράκλειο, στη συνέχεια στο Αγρίνιο και σήμερα η... τριλογία ολοκληρώθηκε στους Ζωσιμάδες των Ιωαννίνων, όπου η «ελαφρά ταξιαρχία» προέλασε (1-3) πάνω στο βαρύ, λασπωμένο τερέν από την βροχή που έπεφτε σε όλη τη διάρκεια του ματς. Αξιοποίησε πλήρως η ομάδα του Γιώργου Παράσχου τα κενά των γηπεδούχων στην άμυνα, με τον Νίκο Ιωαννίδη πρωταγωνιστή, να κερδίζει πέναλτι για το γκολ της ισοφάρισης και να σκοράρει ο ίδιος το γκολ της ανατροπής, πριν βάλει το κερασάκι στην τούρτα ο Σωτήρης Τσιλούλης.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ πήρε νωρίς το προβάδισμα, είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 32' με τον Κρίζμαν που ακυρώθηκε έπειτα από χρήση VAR και στο φινάλε του πρώτου μέρους βρέθηκε να είναι ισόπαλος αντί να προηγείται, όπως άξιζε βάση απόδοσης και ευκαιριών. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν, πλήρωσαν τις συνήθεις αμυντικές αδυναμίες και με έναν μόνο πόντο σε τέσσερα ματς παραμένουν χαμηλά στην κατάταξη.

ΤΑ ΓΚΟΛ
7’: Ο Ντομίνγκεθ από αριστερά γέμισε στην περιοχή και σε θέση μέσα δεξιά, όπου ο Κριζμάν πήρε την κεφαλιά πάσα προς την μικρή περιοχή και ο Λισγάρας στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα με αριστερή προβολή στα δίχτυα της ομάδας του (1-0).
42’: Από κόντρα της μπάλας στον άξονα έξω από την περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Ιωαννίδη που μπήκε δυνατά στη φάση, πρόλαβε τον Παντελάκη, ο οποίος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φατιόν, με το δεξί στην δεξιά γωνία, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
72’: Ο Σλίβκα έκανε βαθιά μπαλιά προς την περιοχή του ΠΑΣ, όπου ο Ιωαννίδης με την βοήθεια και του κακού αγωνιστικού χώρου πρόλαβε τον Χουτεσιώτη που βγήκε εκτός περιοχής, αξιοποίησε την κόντρα στην απόκρουση του γκολκίπερ του ΠΑΣ πάνω στον συμπαίκτη του Εραμούσπε και μπήκε μόνος με τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-2.
83’: Ο Μπαξεβανίδης πέρασε κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, όπου ο Τσιλούλης μόνος απέναντι στον Χουτεσιώτη πλάσαρε με το δεξί και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Η μικρογραφία

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-3
Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Σκόρερ: 7' αυτογκόλ Λισγάρας-42' Φατιόν, 72' Ιωαννίδης, 83' Τσιλούλης.
Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
Κίτρινες: Οικονομόπουλος, Φατιόν, Βιτλής.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (79' Λιάσος), Πίρσμαν (88' Δούμτσης), Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάργας, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Κρίζμαν, Λεό (46’ Καρτάλης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Χουχούμης (46’ Μπρούσιτς), Ντομίγκεζ, Λισγάρας, Σλίβκα, Φατιόν, Μπεντινέλι (70' Τσιλούλης), Φερνάντεθ (78' Βιτλής), Κολ (90' Λαγός), Ιωαννίδης (78' Ντάουντα).