Ολυμπιακός: Τρίτη και... φαρμακερή με τον αριστερό μπακ από το πορτογαλικό πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός τελικά κατάφερε με την... τρίτη και με μερικούς μήνες καθυστέρηση να πάρει αριστερό μπακ από το πορτογαλικό πρωτάθλημα, κερδίζοντας μία «μεγάλη» ομάδα της Primeira Liga. Πριν από τον Ρέμπτσιουκ ήταν οι Ζαϊντού και Ρέις.

Ολυμπιακός: Τρίτη και... φαρμακερή με τον αριστερό μπακ από το πορτογαλικό πρωτάθλημα

Αν δεν γινόταν ούτε η μεταγραφή του Όλεγκ Ρέμπτσιουκ, τότε ο Ολυμπιακός θα δημιουργούσε μία περίεργη αρνητική παράδοση τους τελευταίους μήνες με τους αριστερούς μπακ που κυνήγησε να πάρει από το πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Όταν ακούστηκε ότι η Πόρτο ενημέρωσε ότι έχει την πρόθεση να ενεργοποιήσει την οψιόν επαναγοράς του Μολδαβού, τότε ήταν λογικό να υπάρξει μία μικρή αναστάτωση, μολονότι στον Ολυμπιακό είχαν πάρει τις διαβεβαιώσεις από τον ποδοσφαιριστή ότι θέλει να γίνει κάτοικος Πειραιά.

Βλέπετε, το παρελθόν έχει διδάξει ότι θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί και στις διαρροές τους προς τον Τύπο και γενικότερα στις κινήσεις τους στη συγκεκριμένη μεταγραφική υπόθεση, η οποία δεν ήταν καθόλου εύκολη. Κι αυτό, γιατί η Πόρτο έβαλε όλα τα μέσα για να πείσει τον Ρέμπτσιουκ να ξαναγυρίσει στον πορτογαλικό βορρά, αλλά ο Ρέμπτσιουκ δεν ήταν σε καμία περίπτωση η... μαριονέτα της Πάσος Φερέιρα, έτσι ώστε να του πει εκείνη σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του.

Είχε φροντίσει στον σχετικό όρο που υπήρχε στη συμφωνία της Πόρτο με την Πάσος Φερέιρα το καλοκαίρι του 2019, ότι λόγο στην επόμενη ομάδα του θα είχε και ο ίδιος. Κι αυτό τελικά συνέβη, καθώς ο Ολυμπιακός τού παρουσίασε όλα όσα έπρεπε για να τον πείσει, ότι το καλύτερο για το μέλλον του ήταν ο Πειραιάς.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας κυνήγησαν το καλοκαίρι δύο περιπτώσεις από το πορτογαλικό πρωτάθλημα με τις ευλογίες του Πέδρο Μαρτίνς. Η μία ήταν του Ζαϊντού Σανουσί από την Σάντα Κλάρα, με τον Ολυμπιακό να προσφέρει 4 εκατομμύρια ευρώ. Κατά διαβολική σύμπτωση εμφανίστηκε ξαφνικά και η Πόρτο, έδωσε τα ίδια χρήματα και ο παίκτης προτίμησε τους «δράκους», μολονότι είχε εκφράσει αρχικά την επιθυμία του να πάει στον Ολυμπιακό. Όλα όσα τού είπε, όμως, η Πόρτο τον οδήγησαν στο να κάνει στροφή 180 μοιρών.

Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες κινήθηκαν για την απόκτηση του Ματέους Ρέις της Ρίο Άβε. Η πορτογαλική ομάδα συνεχώς καθυστερούσε το θέμα, αν και ουσιαστικά συμφωνούσε με τα χρήματα που πρόσφερε ο Ολυμπιακός (πάνω από 2 εκ. ευρώ). Ωστόσο, επειδή η Ρίο Άβε έπαιζε την ευρωπαϊκή της ύπαρξη στα προκριματικά του Europa League και ήθελε να έχει τον Βραζιλιάνο στα συγκεκριμένα παιχνίδια, ζητούσε συνεχώς χρόνο και κάποια μπόνους από τον Ολυμπιακό για να καθυστερήσει τη μεταγραφή. Ο παίκτης εκνευρίστηκε, ζήτησε από τον σύλλογό του να τον αφήσει να πάει στον Ολυμπιακό, η Ρίο Άβε εκνευρίστηκε με τη σειρά της και τον έθεσε εκτός ομάδας!

Τελικά, έμεινε στο... ράφι του πορτογαλικού συλλόγου για τέσσερις μήνες και ο Ρέις θα συνεχίσει στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, με την Ρίο Άβε να βάζει «ψίχουλα» στα ταμεία της σε σχέση με αυτά που της πρόσφεραν οι Πειραιώτες. Κι όλα αυτά, επειδή ήθελε να τον έχει στο Europa League, όπου εν τέλει αποκλείστηκε στα play off.

Με τον Ρέμπτσιουκ εξελίχθηκαν πιο φυσιολογικά τα πράγματα, γιατί η μεν Πάσος Φερέιρα δεν ήθελε να κόψει τον δρόμο στον Μολδαβό, η δε Πόρτο χειρίστηκε πολύ «άτσαλα» το θέμα του και στο τέλος ο ποδοσφαιριστής ήταν εκείνος που έπρεπε να πάρει την απόφαση. Μια απόφαση που τον φέρνει λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου στο «Ελ. Βενιζέλος».

Τρίτη και... φαρμακερή τελικά ήταν η απόπειρα του Ολυμπιακού να φέρει παίκτη από το πορτογαλικό πρωτάθλημα.

*** Ο Βινάγκρε είναι Πορτογάλος, αλλά πήγε στο λιμάνι από την Γουλβς.

Ολυμπιακός: Έρχεται στην Ελλάδα στη 1:00 πμ ο Ρέμπτσιουκ! (vids)