Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: «Έχτισε» σερί… (highlights)

Με γκολ των Βιγιαφάνιες και Αϊτόρ ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα

 

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: «Έχτισε» σερί… (highlights)

Μπορεί να… λαχτάρησε στα τελευταία είκοσι λεπτά του αγώνα, όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και να «χτίσει» σερί.

Μετά τον Παναιτωλικό και την ΑΕΚ λοιπόν οι «πράσινοι» κέρδισαν και τους Ηπειρώτες χωρίς πάντως να… μαγέψουν με την εμφάνισή τους. Κι αυτό διότι μετά το 2-0 οπισθοχώρησαν πάλι με συνέπεια να κινδυνεύσουν άμεσα.

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι τα έχουν με την αδυναμία τους να τελειώσουν τις φάσεις που είχαν και να κάνουν την ανατροπή.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΣ ήταν πιεστικός, είχε «απλώσει» το παιχνίδι του και με μοχλό τα δραστήρια χαφ του δεν επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει.

Έκλεβε συνεχώς μπάλες και δημιουργούσε προϋποθέσεις για επικίνδυνες καταστάσεις απέναντι στον Διούδη. Οι «πράσινοι» έδειχναν αιφνιδιασμένοι από την κινητικότητα και το αδιάκοπο πρέσινγκ των αντιπάλων τους.

Κι όμως στο 33’ ο Λούκας Βιγιαφάνιες ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Μακέντα από χέρι του Σάλιακα σε μια «κρύα» φάση και τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν άρδην!

Ο Παναθηναϊκός με το 1-0 στην… τσέπη του μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι, μια και ο ΠΑΣ άνοιξε τους χώρους στην άμυνά του προσπαθώντας να ισοφαρίσει.

Οι δύο προπονητές στην ανάπαυλα άλλαξαν τα πλάνα τους με τον Μπόλονι να γυρίζει σε 4-2-3-1 και τον Βιγιαφάνιες δεκάρι και τον Γιαννίκη να αλλάζει σε 4-4-2 προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του.

Όμως η ωραία προσπάθεια του Αϊτόρ στο 59’ έδωσε… παράσταση νίκης στον Παναθηναϊκό (2-0).

Ο Κουρμπέλης αποχώρησε λόγω τραυματισμού και ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε αφήνοντας χώρο στους φιλοξενούμενους, που άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση με περισσότερους παίκτες και έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες στο 75’ και το 78’.

Οι «πράσινοι» δεν κρατούσαν καθόλου τη μπάλα στο κέντρο και όλος ο ΠΑΣ είχε ανέβει πάνω από το κέντρο με τον Διούδη να αντιστέκεται!

Οι Ηπειρώτες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και ο Παναθηναϊκός πήρε την τρίτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα με το τελικό 2-0.

Μικρογραφία


Παναθηναϊκός- ΠΑΣ Γιάννινα: 2-0

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολϊδης»

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Σκόρερ: Βιγιαφάνιες (33’ πεν.), Αϊτόρ (59’)


Κίτρινες: Bέλεθ (43’), Αλεξανδρόπουλος (45+2), Μακέντα (62’), Ζαγαρίτης (84’) - Σάλιακας (29’), Κάργας (41’), Καρτάλης (89’)


Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης- Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης (72’ Σερπέζης), Αλεξανδρόπουλος (46’ Αϊτόρ), Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης (72’ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (Ιωαννίδης 90’), Βιγιαφάνιες (81’ Καρλίτος)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης- Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας (46’ Καρτάλης), Εραμούσπε- Κάστρο (83’ Δούμτσης), Πίρσμαν, Σιόντης- Μπρένερ (60’ Νάουμετς), Ελευθεριάδης, Παμλίδης.