Παναθηναϊκός- Παναιτωλικός 2-1: Επέστρεψε στις νίκες χωρίς… καρδιοχτύπια!(highlights)

Ο Παναιτωλικός ήταν πολύ αδύναμος για να απειλήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και οι «πράσινοι» έφτασαν με 2-1 στη νίκη δίχως να κινδυνεύσουν

 

Παναθηναϊκός- Παναιτωλικός 2-1: Επέστρεψε στις νίκες χωρίς… καρδιοχτύπια!(highlights)

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε με σκορ 2-1 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ μετά από μια αρκετά καλή εμφάνιση.

Οι Αγρινιώτες δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί, δεν είχαν τον τρόπο να πιέσουν την άμυνα του «τριφυλλιού», που βρήκε την ευκαιρία με τον Βιγιαφάνιες να δίνει ποιότητα στο παιχνίδι του, να φτάνει ένα τρίποντο χωρίς… καρδιοχτύπια.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς αποφασισμένος να πιέσει δυνατά και ψηλά τον Παναιτωλικό και να μην του αφήσει περιθώρια να κάνει το παιχνίδι του.

Με τον Βιγιαφάνιες να είναι πολύ δραστήριος, να κόβει και να δημιουργεί οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή, χωρίς βέβαια να γίνονται ιδιαίτερα απειλητικοί. Με τον Αργεντινό όμως το παιχνίδι τους «γλύκανε» και είχε μια συγκεκριμένη στόχευση.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με την άμυνά τους ψηλά, προσπαθώντας να πιέσουν τον Παναθηναϊκό, αλλά υπήρχαν «ρήγματα» τα οποία οι «πράσινοι» τα εκμεταλλεύτηκαν.

Ο Μακέντα βρήκε… δίχτυα μετά τις 18 Οκτωβρίου και το ματς με τον ΟΦΗ ανοίγοντας το σκορ, ενώ το 43’ ο Λιάβας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 2-0.

Στο μεταξύ οι δύο ομάδες είχαν αναλωθεί σε παιχνίδι κέντρου καθώς ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να αναπτυχθεί και να διεκδικήσει την ισοφάριση.

Το 2-0 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για τη ανάπαυλα έδινε ασφαλώς στους «πράσινους» σοβαρότατο προβάδισμα…

Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να απειλήσει τους γηπεδούχους, παρά τις αλλαγές του Τραϊανού Δέλλα, ενώ με τη σειρά της η ομάδα του Μπόλονι είχε μεν την υπεροχή και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν σκόραρε.

Για την ακρίβεια σημείωσε δύο ακόμα γκολ, αλλά ακυρώθηκαν σωστά ως οφσάιντ, ενώ στη συνέχεια ο προπονητής του «τριφυλλιού» άρχισε τις αλλαγές ξεκουράζοντας παίκτες «κλειδιά» όπως οι Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Καρλίτος και Μακέντα.

Έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 2-1 επιστρέφοντας στις νίκες, καθώς ο Μεντόσα μείωσε με πέναλτι στο 93’.


Μικρογραφία

Παναθηναϊκός- Παναιτωλικός 2-1

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Σκόρερ: Μακέντα (19’), Λιάβας (43, αυτ.)- Μεντόσα (93’, πεν)

Κίτρινες: Αλεξανδρόπουλος (37’), Βιγιαφάνιες (79΄), Πούγγουρας (86’), Μπουζούκης (86’), Σάντσες (89΄) – Τσιγγάρας (53’), Αριγίμπι (59’), Ντάλσιο (86’)


Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Μαουρίσιο (84’ Σερπέζης), Αλεξανδρόπουλος, Αϊτόρ (78’ Μολό), Βιγιαφάνιες (84’ Μπουζούκης ), Καρλίτος(67’ Αγιούμπ ), Μακέντα (78’ Καμπετσής)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Κνετ, Τζανακάκης (80’ Μεντίνα), Κωνσταντόπουλο, Λιάβα, Ντάλσιο, Ντίας, Τσιγγάρας, Γιάκολις (60’ Ταχάρ), Μάζουρεκ (60’ Ντουάρτε), Αριγίμπι (70’ Μεντόσα ), Αζάντι (46’ Βέργος)