Κριτική παικτών: Οι σκόρερ Χασάν-Μασούρας, ο Μπρούμα του α’μέρους, ο Φορτούνης και οι... άλλοι

Όλοι όσοι αγωνίστηκαν στο Ηράκλειο έβαλαν το... λιθαράκι τους για να φύγει νικητής ο Ολυμπιακός από τη δύσκολη (με τον κακό αγωνιστικό χώρο) έδρα του ΟΦΗ.

Κριτική παικτών: Οι σκόρερ Χασάν-Μασούρας, ο Μπρούμα του α’μέρους, ο Φορτούνης και οι... άλλοι

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2: Με Χασάν και Μασούρα νικητής στη «μάχη» της Κρήτης

ΣΑ: Στο διάστημα που ο ΟΦΗ είχε κάποιες ευκαιρίες, ο Πορτογάλος δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια σπουδαία επέμβαση, καθώς οι προσπάθειες κατέληγαν είτε άουτ, είτε κόρνερ από παρεμβάσεις των αμυντικών.

ΡΑΦΙΝΙΑ: Δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης σε ό,τι έχει να κάνει με το επιθετικό κομμάτι, ωστόσο, ανασταλτικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν άφησε πολλά περιθώρια δράσης στους αντιπάλους του.

ΣΕΜΕΔΟ: Αν εξαιρεθεί ένα επιπόλαιο λάθος που έκανε μετά το 0-2 και έδωσε την ευκαιρία στον ΟΦΗ να απειλήσει, κατά τ’ άλλα είχε αρκετές καλές στιγμές στον αγώνα.

ΣΙΣΕ: Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή να θέλει να παίξει και με... ένα πόδι, αλλά ο τρόπος με τον οποίο χτύπησε στο γόνατο στο ξεκίνημα του β’ μέρους και η αντίδρασή του να μην βγει από το γήπεδο παρά τα... παρακάλια του γιατρού Χρήστου Θέου, ίσως να ήταν και μοιραία! Σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο θα μπορούσε να πάθει ζημιά. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ότι η θέλησή του ήταν να μην βγει, όμως, έπαιξε με την πιθανότητα να έφευγε τραυματίας. Σε γενικές γραμμές, αφού ξεπέρασε το μίνι σοκ του τραυματισμού του έχοντας ένα “τσαφ”, στάθηκε αρκετά καλά.

ΧΟΛΕΜΠΑΣ: Στο πρώτο ημίχρονο είχε κάποια κατεβάσματα, προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα από την αριστερή πλευρά, ωστόσο, του “χρεώνεται” η κακή αντίδρασή του στο πέναλτι του Γιάννου, ασχέτως αν ο παίκτης τελικά “συνελήφθη” σε θέση οφσάιντ. Συνολικά ήταν αρκετά καλός.

ΕΜΒΙΛΑ: Έτρεξε για ακόμη μία φορά πολύ, κατάπιε αρκετά χιλιόμετρα και ήταν ο γνωστός Εμβιλά, τηρουμένων των συνθηκών και του αγώνα. Δεν ήταν σούπερ, αλλά ήταν για ακόμη μία φορά στους παίκτες που κατέθεσαν την ψυχή τους.

ΚΑΜΑΡΑ: Περισσότερο φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο παρά στο πρώτο. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στη σέντρα στο κεφάλι του Χασάν στο 0-1, αλλά στη γενικότερη παρουσία του. Από κάποιο σημείο και μετά έδειχνε να παίρνει... παραμάζωμα τα χαφ του ΟΦΗ.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Δεν ήταν ο Βαλμπουενά άλλων παιχνιδιών που είχαμε συνηθίσει, όμως, με την αύρα που είχε στο χορτάρι, ανάγκαζε αρκετούς παίκτες του ΟΦΗ να πέφτουν πάνω του, με αποτέλεσμα να ανοίγουν χώροι για τους συμπαίκτες του. Αν οι συμπαίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, τότε θα μπορούσε να φύγει και με μία ασίστ από το Ηράκλειο.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Κάλυψε μπόλικα χιλιόμετρα ο διεθνής εξτρέμ, βοήθησε και ανασταλτικά, ενώ η γενικότερα σχετικά καλή παρουσία που είχε καρποφόρησε και με το γκολ - δώρο που του πρόσφερε ο Φορτούνης.

ΜΠΡΟΥΜΑ: Αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο, είχε και ένα δοκάρι και αρκετές φορές από την πλευρά του προκάλεσε “πονοκεφάλους” στην κρητική άμυνα. Στο δεύτερο μέρος έπεσε η απόδοσή του και αντικαταστάθηκε. Πάντως, η εικόνα του στο πρώτο 45λεπτο ήταν πολύ ενθαρρυντική.

ΧΑΣΑΝ: Κι άλλο γκολ πέτυχε ο Αιγύπτιος απέναντι στον ΟΦΗ, αξιοποιώντας τη σέντρα του Καμαρά. Θα μπορούσε να σκοράρει και στο πρώτο ημίχρονο. Το θετικό είναι ότι βρίσκεται σε “καλό φεγγάρι” και συμπληρώνει τα διαστήματα που ο Ελ Αραμπί μένει δίχως γκολ.

ΠΕΠΕ: Μπήκε στο 68’ αντί του Μπρούμα και σε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Ηρέμησε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι των φιλοξενούμενων και το σημαντικό είναι ότι συνεχώς παίρνει χρόνο συμμετοχής στα πόδια του.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Μπήκε στο 76’ και τέσσερα λεπτά αργότερα πίεσε τον Σελίμοβιτς και πρόσφερε έτοιμο γκολ στον Μασούρα. Μετά τα όσα έγιναν την εβδομάδα που μας πέρασε με τον αποκλεισμό του από το ματς του Μάντσεστερ, η παρουσία του κρίνεται κάτι παραπάνω από θετική. Έβγαλε διάθεση και κυνήγησε και το γκολ.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Μπήκε στο 83’ αντί του Χασάν και θα μπορούσε να φύγει με ασίστ, αλλά ακυρώθηκε το γκολ του Καμαρά έπειτα από δική του πάσα. Μολονότι μπήκε στα τελευταία ματς, έδειξε για ακόμη μία φορά πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένας ποδοσφαιριστής όταν αγωνίζεται έστω και για ένα λεπτό.

ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ: Μπήκε στο 83’ αντί του Μασούρα, όταν το παιχνίδι είχε κριθεί.