Με Χασάν και Μασούρα νικητής στη «μάχη» της Κρήτης(highlights)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 2-0 του ΟΦΗ χάρη σε γκολ των Χασάν (53') και Μασούρα (80'). Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο.

 Με Χασάν και Μασούρα νικητής στη «μάχη» της Κρήτης(highlights)

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με σκορ 2-0 του ΟΦΗ χάρη στα γκολ των Χασάν (53') και Μασούρα (80'). Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα πολύ γεμάτο πρώτο ημίχρονο που είχαν από ένα δοκάρι και αρκετές ευκαιρίες. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος του στο γήπεδο, έβαλε ένα γρήγορο γκολ με αποτέλεσμα από εκείνο το σημείο να ελέγχει το ματς και να μην αφήνει τον ΟΦΗ να κάνει το παιχνίδι του. Για τους Πειραιώτες αυτή η νίκη ήταν η πρώτη που σημείωσαν μακριά από το "Γ. Καραϊσκάκης" σε όλες τις διοργανώσεις. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Ολυμπιακός έφτασε τα έντεκα ματς που δεν έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.

Τα highlights του ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-2 (vid)

LIVE: ΟΦΗ - Ολυμπιακός (15:00)

Ενδεκάδες χωρίς εκπλήξεις

Μεγάλες εκπλήξεις και αλλαγές δεν είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο Μπουχαλάκης όπως αναμενόταν έμεινε εκτός με τον Μαρτίνς να μετατρέπει το σύστημα σε 4-2-3-1 με Εμβιλά, Καμαρά στα χαφ και Μπρούμα, Βαλμπουενά, Μασούρα πίσω από τον Χασάν. Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Σίμος όπως ήταν αναμενόμενο παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 5-4-1. Μεγιάδο, Μπαλογιάννης και Στράτζεον έπαιξαν στη μεσαία γραμμή με τον τελευταίο να είναι πιο κοντά στον Γιάννου.

ΟΦΗ - Ολυμπιακός: Το γκολ του Μασούρα για το 0-2 (vid)

Αντίδραση και δοκάρι ο ΟΦΗ

Ο Ολυμπιακός γνωρίζοντας ότι έχει θέμα στα πρώτα 45 λεπτά μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να πιέσει τον ΟΦΗ και να βρει ένα γρήγορο γκολ. Η ομάδα του Μαρτίνς πίεσε ψηλά και επιχείρησε κυρίως με σέντρες του Βαλμπουενά να βρει τον Χασάν. Ο ΟΦΗ, ωστόσο έδειξε ότι δεν είδε ομάδα που της αρέσει να κλείνεται στα καρέ της. Αντέδρασε γρήγορα και βγήκε στην επίθεση με αποτέλεσμα στο 13' να έχει δοκάρι με τον Γιάννου και στο 18' ο Μπαλογιάννης να απειλεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα της Κρήτης έδειχνε να έχει ισορροπήσει το ματς με τον Ολυμπιακό να "απαντάει" στο 23' με τον Χασάν να χάνει την ευκαιρία. Στο 28' ο Παπαδόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι γι' ανατροπή του Γιάννου από τον Χολέμπας, αλλά όπως φάνηκε και από το VAR ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ ήταν σε θέση οφσάιντ κι έτσι δεν υπήρξε πέναλτι.

ΟΦΗ - Ολυμπιακός: Το γκολ του Χασάν για το 0-1 (vid)

Πίεση στο τελευταίο δεκάλεπτο

Μετά από αυτή τη φάση ο Ολυμπιακός άρχισε και πάλι να βρίσκει τα πατήματα του και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Στο 37' έχασε ευκαιρία με τον Εμβιλά που δεν ευστόχησε σε κεφαλιά. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είδαν τον Μπρούμα να ανεβάζει στροφές και έτσι να παρασύρει όλη την ομάδα. Στο 42' ο Πορτογάλος βρέθηκε μόνος προ κενής εστίας έπειτα από σέντρα του Ραφίνια, αλλά με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Βάντερσον. Κάπως έτσι το 0-0 δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός έφτασε τα έντεκα ματς που δεν σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.

ΟΦΗ - Ολυμπιακός: Το δοκάρι του Μπρούμα (vid)

Γρήγορο γκολ και κυριαρχία

Δεν αλλάζει τις συνήθειες του ο Ολυμπιακός, αφού ούτε στο Ηράκλειο κατάφερε να σκοράρει και στην επανάληψη παρουσιάστηκε ακόμη πιο αποφασιστικός. Το δεύτερο ημίχρονο, βέβαια, ξεκίνησε με τη φάση που ο Σισέ δεν πάτησε καλά το αριστερό του πόδι και ο γιατρός Χρήστος Θέος του ζήτησε να βγει. Ο Σενεγαλέζος επέμεινε να συνεχίσει κανονικά το παιχνίδι κάτι που το έκανε τελικά παρά την επιμονή του γιατρού. Οι Πειραιώτες τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 53' με τον Καμαρά να κάνει τη σέντρα από αριστερά και τον Χασάν με κεφαλιά να νικάει τον Βάτερμαν και να "γράφει" εκεί το 0-1 για τους νταμπλούχους Ελλάδας.

ΟΦΗ - Ολυμπιακός: Το ακυρωθέν πέναλτι των Κρητικών (vid)

Οι Κρητικοί έχασαν την ηρεμία τους μετά από αυτό το γκολ και στο 57' λίγο έλειψε να γίνει το 0-2 όταν Μασούρας έκλεψε από τον Βάτερμαν, γύρισε στον Χασάν, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο ΟΦΗ φάνηκε να επηρεάζεται από το γρήγορο γκολ που δέχτηκε και αυτό φυσικά φάνηκε στη συνέχεια του αγώνα. Η ομάδα του Σίμου δεν κατάφερε να προβληματίζει τον Ολυμπιακό, δεν είχε καμία σχέση με τα πρώτα 45 λεπτά. Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να πατήσει την περιοχή του Ζοσέ Σα στην επανάληψη με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Το ματς ήταν στα μέτρα του Ολυμπιακού και τελικά στο 80' ο Φορτούνης που πίεσε ψηλά τον Σελίμοβιτς, τον ανάγκασε σε εύκολο λάθος, έφυγε μόνος στην κόντρα και με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Μασούρα, ο οποίος "εκτέλεσε" τον Βάτερμαν και έκανε το 0-2 χαρίζοντας στην ομάδα του Πειραιά μία πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη. Στο 87' ακυρώθηκε γκολ του Καμαρά ως οφσάιντ και το 0-2 δεν άλλαξε με τους Πειραιώτες να κάνουν έτσι το πρώτο τους διπλό.

ΟΦΗ - Ολυμπιακός: Το δοκάρι του Γιάννου (vid)

Μικρογραφία

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2

Γήπεδο: Θόδωρος Βαρδινογιάννης

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Σκόρερ: 53' Χασάν, 80' Μασούρας

Κίτρινες: 17' Καμαρά, 21' Σελίμοβιτς, 40' Σακόρ, 44' Σεμέδο, 75' Μεγιάδο, 79' Πέπε

Συνθέσεις:

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές, Κοροβέσης, Λυμπεράκης, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Σακόρ, Μεγιάδο (87' Νέιρα), Μπαλογιάννης (61' Ντε Γκουζμάνς), Στράτζεον, Γιάννου (61' Γκαρκαλατζίδης)

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνα, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά, Μπρούμα (69' Πέπε), Βαλμπουενά (76' Φορτούνης), Μασούρας (83' Ραντζέλοβιτς), Χασάν (83' Ελ Αραμπί).