Λουτσέσκου: «Και στην Ελλάδα μάς πήραν τον τίτλο στις επιτροπές»

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό της Ρουμανίας για τον αποκλεισμό της Αλ Χιλάλ από το Champions League Ασίας και θυμήθηκε το χαμένο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ το 2018.

Λουτσέσκου: «Και στην Ελλάδα μάς πήραν τον τίτλο στις επιτροπές»

Η Αλ Χιλάλ του Ραζβάν Λουτσέσκου αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League Ασίας μετά τα 34 κρούσματα κορονοϊού που είχε στις τάξεις της.

Με τον τρόπο αυτό έχασε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Champions League Ασίας γεγονός που το φέρει βαρέως ο Λουτσέσκου...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι απίστευτο και η ζωή μου έχει και τέτοιες στιγμές. Από την άλλη, ο Θεός μου δίνει άλλες σημαντικές επιτυχίες. Όλα έγιναν για να ανοίξει σε άλλη ομάδα ο δρόμος για το Champions League, η οποία δεν είναι πλέον στην διοργάνωση. Αποκλείστηκε, δεν έχει πλέον σημασία ποια είναι.

Το σύστημα του ασιατικού Champions League είναι σαν αυτό της Ευρώπης, με οχτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων όπου οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται. Ξεκινήσαμε τον Φεβρουάριο και παίξαμε δύο παιχνίδια, μετά υπήρξε η διακοπή λόγω της πανδημίας. Μετά όλες οι ομάδες πήγαν στο Κατάρ, για τα παιχνίδια των ομίλων που υπολείπονταν, για τη φάση των "16", τη φάση των "8", τα προημιτελικά και τα ημιτελικά.

Έπαιξα και κέρδισα την πρωτιά στον όμιλο μέσα σε δύσκολες συνθήκες, ένα παιχνίδι πριν το τέλος. Στη συνέχεια είχαμε 34 κρούσματα κορονοϊού, από τα οποία 19 αφορούσαν ποδοσφαιριστές! Εκείνη την στιγμή ήταν λογικό να υπάρξει μια ανάλυση και αναβολή των επόμενων αγώνων. Κανείς όμως δεν μας μίλησε και όταν είδαν πως ήμασταν 11 στο τελευταίο παιχνίδι, μας απέκλεισαν από την διοργάνωση!

Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την απόφαση αλλά ήταν μάταιο. Αυτή έπρεπε να είναι η απόφαση. Η εμπειρία που έζησα δύο εβδομάδες στο Κατάρ, ήταν η χειρότερη της ζωής μου, η πιο άσχημη. Σκεφτείτε πως πριν φύγουμε από τη χώρα μας, κάναμε τα απαραίτητα τεστ και όλα ήταν αρνητικά.

Στην Ντόχα, μας εξέτασαν και μας έδωσαν τα αποτελέσματα το επόμενο πρωί. Το βράδυ, όλοι οι ποδοσφαιριστές στα δωμάτια κοιμήθηκαν δύο-δύο, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, μιλούσαν. Ο ιός εξαπλώθηκε. Έπρεπε να μπούμε σε καραντίνα.

Το παιχνίδι έπρεπε να αναβληθεί και να προγραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία. Είχαμε ήδη κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου. Ήταν ένα πολύ άσχημο χτύπημα. Παρόμοιο με ένα στην Ελλάδα όταν μας πήραν τον τίτλο στις επιτροπές, έχοντας πάρει 9 βαθμούς από εμάς.

Τώρα ήμασταν σε φόρμα, είχαμε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και είχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε ξανά το Champions League, Αυτό θέλαμε».