Μετοχή με άνοδο ο Μπα, τον «δένει» ο Ολυμπιακός

Ο Ουσεϊνού Μπα έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα της Σενεγάλης και ο Ολυμπιακός έχει έτοιμο το συμβόλαιο για να τον «δέσει».

Μετοχή με άνοδο ο Μπα, τον «δένει» ο Ολυμπιακός

Για τον Ολυμπιακό είναι ένα πρόβλημα οι απουσίες αρκετών ποδοσφαιριστών λόγω των υποχρεώσεων τους με τις Εθνικές τους ομάδες. Από την άλλη, όμως, βλέπει αρκετούς από αυτούς να παίρνουν φανέλα βασικού κάτι που σημαίνει πως ανεβάζουν την χρηματιστηριακή τους αξία.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Ουσεϊνού Μπα. Ο 24χρονος στόπερ στο παιχνίδι με το Μαρόκο έκανε το ντεμπούτο του. Ένα ντεμπούτου που καθυστέρησε μερικούς μήνες και αυτό οφείλεται στον Covid-19. Ο Μπα είχε κληθεί στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του και τον Μάρτιο, αλλά τότε διακόπηκαν τα πάντα με αποτέλεσμα να μην παίξει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Η συμμετοχή του Μπα στην Εθνική ομάδα της Σενεγάλης είναι τιμή για τον Ολυμπιακό και από την άλλη είναι δεδομένο πως εκτοξεύει την αξία του. Ο Μπα βρίσκεται σε διαρκή άνοδο και γι' αυτό άλλωστε στον Πειραιά δεν συζητούσαν το ενδεχόμενο να τον παραχωρήσουν το καλοκαίρι που μας πέρασε. Πίστευαν και πιστεύουν πως είναι μία μετοχή που θα ανέβει κι άλλο.

Στον Ολυμπιακό είναι δεδομένο πως θα "δέσουν" τον κεντρικό τους αμυντικό. Επίσης και το θέμα της υπογραφής του νέου του συμβολαίου καθυστέρησε μερικούς μήνες λόγω Covid-19. Ο Μπα έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το 2023 και οι Πειραιώτες σκοπεύουν να του κάνουν επέκταση σε αυτό που ήδη έχει και παράλληλα να του αναπροσαρμόσουν τις αποδοχές του. Οι δύο πλευρές έχουν κάνει κουβέντα για το θέμα εδώ και μήνες και το προσεχές διάστημα θα πέσουν και οι υπογραφές. Ο Μπα αυτή τη στιγμή, άλλωστε είναι ο βασικός στόπερ του Ολυμπιακού και μέσα από το Champions League θα τον μάθουν ακόμα περισσότεροι.