Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0: «Καθάρισε» με τους... συνήθεις υπόπτους! (highlights)

Πάλι με τον Ελ Αραμπί ως εκτελεστή και τον Βαλμπουενά ως «μαέστρο» (με ενδιάμεσο τον Ραντζέλοβιτς), ο Ολυμπιακός κέρδισε αυτή τη φορά τον Παναιτωλικό με 2-0 στο Καραϊσκάκη. Το πρώτο γκολ ο Μαροκινός (48’), το δεύτερο ο Καφού (86’). Αξιόμαχοι οι Αγρινιώτες.

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0: «Καθάρισε» με τους... συνήθεις υπόπτους! (highlights)

Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, αν και τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Κνετ, αλλά και στην επιθετική τριάδα των Μάζουρεκ, Ματσόλα και Ντίας, τελικά πήρε τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό χάρη σε μία μαγική μπαλιά του Βαλμπουενά, την οξυδέρκεια του Ραντζέλοβιτς και το ένστικτο του εκτελεστή από τον Ελ Αραμπί.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights του αγώνα Ολυμπιακός-Παναιτωλικός

Οι “ερυθρόλευκοι” που λίγο έλειψε να βρεθούν και πίσω στο σκορ, μετά το 40’ άρχισαν να πατάνε πιο σταθερά στην περιοχή του Κνετ και κατάφεραν τελικά με τον Ελ Αραμπί στο 48’ και τον Καφού στο 86’, έπειτα από κλέψιμο και ασίστ του Χασάν, να κερδίσουν με 2-0 και να κάνουν το “2Χ2” στο πρωτάθλημα.

Πολύ καλή η εικόνα του Παναιτωλικού, καθώς όταν το σκορ ήταν στο 1-0, απείλησε από στατικές φάσεις για την ισοφάριση.

Διαβάστε ΕΔΩ την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΚΑΪΠΕΡΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς τελικά προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, με τους Μπα, Βαλμπουενά, Μπουχαλάκη, Χασάν και Ραφίνια να κάθονται στον πάγκο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε το “βάπτισμα του πυρός” στον Κάιπερς, που έπαιξε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς, ενώ ο Μπρούνο ήταν εκείνος που πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Ραφίνια. Ουσιαστικά με 4-4-2 παρατάχθηκαν οι Πειραιώτες, με τον Σα στα γκολπόστ, τους Μπρούνο, Σεμέδο, Σισέ και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας, τους Εμβιλά και Καμαρά στα χαφ, τους Μασούρα και Ραντζέλοβιτς στα δυο άκρα της επίθεσης και τους Κάιπερς - Ελ Αραμπί δίδυμο στην επίθεση, με τον Βέλγο να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο.

ΟΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΗΔΕΝ

Ο Ολυμπιακός βρήκε τον μπελά του στο πρώτο ημίχρονο... Ή για την ακρίβεια στα πρώτα 40 λεπτά. Έως εκείνο το σημείο, ο Παναιτωλικός κρατούσε μακριά από την εστία του τους “ερυθρόλευκους” με την τριάδα που είχε κατεβάσει ο Χάβος στην άμυνα, αλλά και με την πολύ καλή παρουσία των Ντίας και Μάζουρεκ που κυκλοφορούσαν την μπάλα μεσοεπιθετικά. Πολύ καλό ματς έκανε και ο Ματσόλα, ασχέτως αν στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου λίγο έλειψε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Καμαρά (σ.σ. ο Σιδηρόπουλος έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος για δεύτερη κάρτα).

Αν εξαιρεθεί λοιπόν ένα σουτ του Ραντζέλοβιτς στο 12’, ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 40’ με την χαμένη ευκαιρία του Μασούρα, αλλά κυρίως στο 43’ με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί που υποχρέωσε τον Κνετ σε εντυπωσιακή απόκρουση. Επίσης, οι Πειραιώτες είχαν και ένα δυνατό σουτ του Χολέμπας στο 44’ που έφυγε άουτ. Και ο Παναιτωλικός απείλησε τον Ολυμπιακό με τον Σα να κρατάει το μηδέν στο 14’ σε κοντινό σουτ του Μάζουρεκ, έπειτα από έξοχη ενέργεια του Ματσόλα.

ΤΟ... ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΟΙ “ΓΝΩΣΤΟΙ-ΑΓΝΩΣΤΟΙ”

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο μπήμε φουριόζος. Λίγο η αύρα του Βαλμπουενά που μπήκε αντί του Κάιπερς, λίγο ο... φόβος του Παναιτωλικού, είχε ως αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να βρουν πολύ νωρίς το γκολ στο 48’ με τον Ελ Αραμπί, έπειτα από μία μαγική μπαλιά του Βαλ μπουενά στον Ραντζέλοβιτς και γύρισμα του Σέρβου στον Μαροκινό που πλάσαρε σε κενή εστία.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα μπορούσαν να διπλασιάσουν γρήγορα τα τέρματά τους, αλλά από τη μία ο Κνετ και από την άλλη οι τελικές προσπάθειες των Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Μασούρα και Καμαρά που δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για τους γηπεδούχου, έδωσαν το δικαίωμα στον Παναιτωλικό να ελπίζει για την ισοφάριση.

Το κυνήγησε μέσω κάποιων στατικών φάσεων, του ακυρώθηκε σωστά ένα γκολ του Ματσόλα και τελικά, έπειτα από το πείσμα του Χασάν και το κλέψιμο της μπάλας από τον Μεντίνα, ο Αιγύπτιος έδωσε έτοιμο γκολ στον Καφού που σε κενή εστία έσπρωξε απλώς την μπάλα στα δίχτυα στο 86’ για το τελικό 2-0.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: 25’ Ματσόλα. 32’ Σισέ.

Σκόρερ: 48’ Ελ Αραμπί, 86’ Καφού

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Μπρούνο, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά (76’ Καφού), Καμαρά, Μασούρας (65’ Μπουχαλάκης), Ραντζέλοβιτς (76’ Ραφίνια), Κάιπερς (46’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (70’ Χασάν).

Παναιτωλικός: Κνετ, Βάντερσον (64’ Μεντίνα), Καρασαλίδης, Μάζουρεκ, Ματσόλα (77’ Βέργος), Γκόμες Ντάλσιο, Ντίας (72’ Μεντόσα), Τζανακάκης, Τσιγγάρας (64’ Αριγίμπι), Λιάβας, Κωνσταντόπουλος (77’ Ταχάρ).