Το... μεταπτυχιακό του Τζολάκη με Ραφίνια

Ο Ραφίνια έκανε αρκετές φορές παρατηρήσεις στον Τζολάκη στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και ο 18χρονος γκολκίπερ τις... ρούφηξε σαν σφουγγάρι.

Το... μεταπτυχιακό του Τζολάκη με Ραφίνια

Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν απολύτως φυσιολογικό οι περισσότεροι να σταθούν στην είσοδο του Φορτούνη και του Μασούρα στο δεύτερο ημίχρονο, που έφεραν τα “πάνω-κάτω” και οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο τρίποντο... Ένα τρίποντο “δια πυρός και σιδήρου”, μολονότι το τελικό σκορ έφτασε στο 3-0.

Εμείς θα σταθούμε, όμως, σε ένα περιστατικό που θεωρούμε ότι χρήζει μεγαλύτερης προβολής: Στις παρατηρήσεις του Ραφίνια στον Τζολάκη. Ο 18χρονος γκολκίπερ κατά γενική ομολογία στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών για ακόμη μία φορά. Μόνο που η δουλειά για τον Τζολάκη δεν σταματάει εδώ και όταν έχεις την “χρυσή” ευκαιρία να είσαι συμπαίκτης με τον Ραφίνια, είναι λογικό να είσαι συνεχώς σε... εγρήγορση!

Για ποιο λόγο το λέμε αυτό; Επειδή ο Ραφίνια αποδείχθηκε “φωνακλάς” στο πρώτο του επίσημο ματς. “Φωνακλάς” με την καλή έννοια... Ο Βραζιλιάνος κουβαλάει πολλά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη του και μεταξύ άλλων είχε το προνόμιο να αγωνιστεί μαζί με τον Νόιερ στην Μπάγερν Μονάχου.

Οπότε, οι συχνές παρατηρήσεις του στον Τζολάκη, μόνο καλό θα κάνουν στον πιτσιρικά. Ο 18χρονος γκολκίπερ που πέρασε μέσω των πανελλήνιων εξετάσεων στο πανεπιστήμιο, έχει τη δυνατότητα να κάνει το... μεταπτυχιακό του στον Ολυμπιακό με την παρουσία του Ραφίνια στον σύλλογο.

Τουλάχιστον τρεις φορές ο Βραζιλιάνος έκανε παρατηρήσεις στον Τζολάκη για να τον “τσιγκλήσει” και κυρίως για να τον κατευθύνει και να τον συμβουλεύσει.

Σε κάποιες σέντρες που έγιναν από τους αρκάδες προς το σημείο που ήταν ο Ραφίνια, ο Βραζιλιάνος απομάκρυνε άρον-άρον σε κόρνερ, δίχως να υπάρχει όμως απειλή από κάποιον αντίπαλο. Σε μία εξ αυτών, εμφανίστηκε από το πουθενά ο Τασουλής και έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα ερυθρόλευκα δοκάρια.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, ο Ραφίνια είπε στον Τζολάκη να μην φοβάται να μιλάει! Ότι θα πρέπει με τις φωνές του να κατευθύνει τους αμυντικούς και να τους ενημερώνει π.χ. αν σε μία σέντρα που γίνεται στην περιοχή, υπάρχει απειλή ή όχι στην πλάτη των αμυντικών ή για το αν πρέπει να απομακρύνει ένας μπακ σε κόρνερ ή όχι...

Ο Ραφίνια έχει απόλυτο δίκιο. Ο Τζολάκης που έχει εξαιρετικά στοιχεία και ο Μαρτίνς είναι ξετρελαμένος μαζί του, έχει αποδείξει ότι έχει το ποδοσφαιρικό θράσος στο χορτάρι. Ωστόσο, δίνει μία εντύπωση λες και... ντρέπεται ως πιτσιρικάς τερματοφύλακας που είναι, να βάλει τις φωνές στους αμυντικούς του και να τους καθοδηγήσει. Λες και θα τον... παρεξηγήσουν. Αυτό του εξήγησε ουσιαστικά ο Ραφίνια. Ότι επιβάλλεται να μιλάει... Βήμα-βήμα όλα θα γίνουν. Καλό όμως θα του κάνουν τα λόγια του Βραζιλιάνου...