Τι θα δώσει στον Ολυμπιακό ο Λέμα και τι όχι (vids)

Ο 28χρονος στόπερ που θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» έχει τα υπέρ του και τα κατά του. Ποια είναι αυτά για τον παίκτη που επιχειρούν να φέρουν στο λιμάνι.

Τι θα δώσει στον Ολυμπιακό ο Λέμα και τι όχι (vids)

Ο Κρίστιαν Λέμα είναι αυτή τη στιγμή ο νούμερο «1» στόχος για την άμυνα του Ολυμπιακού. Μία περίπτωση που οι Πειραιώτες την δουλεύουν εδώ και αρκετό καιρό και φυσικά δεν εμφανίστηκε τώρα. Η απόφαση τους είναι να «τρέξουν» αυτό το θέμα γνωρίζοντας φυσικά πως είναι δύσκολο, αλλά από την άλλη πρέπει να κλείσουν την «τρύπα» στην άμυνα τους.

Ο 28χρονος αμυντικός της Μπελγράνο έχει μπει στο… στόχαστρο του Ολυμπιακού εδώ και αρκετό καιρό και έχει ενδιαφέρον να δούμε γιατί προκρίθηκε για το κέντρο της άμυνας. Ο Λέμα είναι ένας στόπερ που θα δώσει ύψος στην άμυνα των «ερυθρόλευκων».

Στόπερ στο 1,90 είναι κάτι που το χρειάζεται, αφού θα δώσει ύψος στην ομάδα. Αν και είναι δεξιοπόδαρος έχει τη δυνατότητα να παίξει τόσο ως αριστερό όσο και ως δεξί στόπερ. Είναι κάτι που το θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς από τον κεντρικό του αμυντικό. Μειονέκτημα του φυσικά είναι το γεγονός πως δεν έχει παίξει ποτέ εκτός Αργεντινής κάτι που θα κληθεί να κάνει στα 28 του. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής αν φυσικά αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό.

Κάτι πολύ σημαντικό που είναι απαραίτητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι και η δυνατότητα που έχει ο παίκτης να βγάζει σωστά την πρώτη πάσα. Είναι ένα στοιχείο πολύ στα υπέρ του να μπορεί να προωθήσει τη μπάλα προς τα χαφ, διότι βοηθάει έτσι στην ανάπτυξη της ομάδας, η οποία παίρνει μέτρα στο γήπεδο.

Ο Κρίστιαν Λέμα σε 22 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπελγράνο έχει πετύχει έξι γκολ, ενώ έχει και τρεις ασίστ. Επίσης είναι ένα στοιχείο που έλειψε από τους στόπερ του Ολυμπιακού την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Επίσης κάτι ακόμα σημαντικό είναι πως τις τελευταίες σεζόν δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Είχε γεμάτες χρονιές, αλλά σίγουρα είναι ερωτηματικό και ρίσκο το γεγονός πως δεν έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη.