Βλέπει Άλεξ Γκαρσία για την ΑΕΚ ο Ίβιτς

Την περίπτωση του ικανότατου κεντρικού μέσου Άλεξ Γκαρσία από την Ισπανία εξετάζει σοβαρά ο Ίλια Ίβιτς για να αναπληρώσει τις ελλείψεις που έχουν προκύψει στην ΑΕΚ στις θέσεις των χαφ.

Βλέπει Άλεξ Γκαρσία για την ΑΕΚ ο Ίβιτς

Έτοιμη λύση για την άμεση κάλυψη των κενών στη μεσαία γραμμή έχει στη λίστα του ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ίλια Ίβιτς. Ο λόγος για τον 23χρονο Ισπανό Άλεξ Γκαρσία, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι. Πρόκειται για εξαιρετική επιλογή, για έναν ποδοσφαιριστή που είναι σε θέση να προσφέρει σημαντική ενίσχυση στον άξονα, όπου υπάρχει θέμα με τον τραυματισμό του Σιμάνσκι, τον παροπλισμό του Γαλανόπουλου και την πιθανή πώληση του Μάνταλου.

Ο ύψους 1,73 μ. Γκαρσία γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1997 σε ένα μικρό χωριό της Καταλονίας στην επαρχία της Ταραγόνα και ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ, με την οποία έκανε ντεμπούτο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν το 2015. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς τον αγόρασε η Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία ανήκε μέχρι πρότινος. Ενδιάμεσα, τις περιόδους 2017-18 και 2018-19 παραχωρήθηκε δανεικός στη Χιρόνα, από την οποία αποχώρησε όταν εκείνη υποβιβάστηκε. Ωστόσο, δεν εγκαταστάθηκε ούτε αυτή τη φορά στο Μάντσεστερ. Πήγε ξανά δανεικός, αυτή τη φορά στο Βέλγιο για να φορέσει τη φανέλα της Μουσκρόν. Η πανδημία του κορονοϊού είχε ως συνέπεια τη διακοπή της σεζόν.

Έκτοτε ο Γκαρθία δεν αγωνίστηκε ξανά, αφού δεν υπολογιζόταν από τον Πεπ Γκουαρντιόλα στη Σίτι και παράλληλα δεν ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με προοπτική να πάει ξανά κάπου ως δανεικός. Είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποδοσφαιρική ευφυΐα και με συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας.