Η επιτυχία της Ακαδημίας του Ολυμπιακού

Η μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ αποδεικνύει ποιο είναι το όραμα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού

Η επιτυχία της Ακαδημίας του Ολυμπιακού

Αδιαμφισβήτητα η μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ μονοπωλεί το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού το τελευταίο διάστημα, καθώς αποτελεί ίσως τη σπουδαιότερη μετακίνηση Έλληνα διεθνούς από τη χώρα μας σε πρωτάθλημα του εξωτερικού τα τελευταία χρόνια. Βλέπετε, δεν είναι λίγο ένα παιδί που μέχρι πρότινος κατάφερε με το σπαθί του να πάρει τη βασική θέση του αριστερού μπακ στον Ολυμπιακό να ετοιμάζει βαλίτσες για την πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Το ταλέντο και η ποιότητα του νεαρού είναι δεδομένα, αλλά προς τιμήν του παίκτη ποτέ δεν εμφανίστηκε επηρεασμένος από τις… Σειρήνες του εξωτερικού που ηχούσαν κάθε τρεις και λίγο κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Ίσως και αυτό ήταν ένα μυστικό της επιτυχίας του αφού στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό δεν φτάνει μόνο το ταλέντο για να κάνεις μία αξιόλογη καριέρα.

Γι’ αυτόν τον λόγο θα ήταν καλό να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα οπαδικά γυαλιά και να δούμε με τα μάτια του απλού φιλάθλου το κατόρθωμα ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, ο οποίος από τη νέα σεζόν θα έχει την ευκαιρία να αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ και παράλληλα στο Τσάμπιονς Λιγκ διεκδικώντας με τη φανέλα της Λίβερπουλ και τα δύο τρόπαια. Από την άλλη θα ήταν καλό να αναγνωρίσουμε και τη στάση του Ολυμπιακού καθ’όλη τη διάρκεια της μεταγραφής του 24χρονου αμυντικού καθώς αντιμετώπισε την περίπτωσή του με μεγάλη υπομονή.

Την ώρα που αρκετά Μέσα του εξωτερικού, κυρίως από την Ιταλία, είχαν σίγουρη τη μετακίνηση του παίκτη στη Νάπολι, οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν χαμηλά την μπάλα και έδωσαν τελικά τα χέρια με τη Λίβερπουλ σημειώνοντας ακόμα μία νέα επιτυχία στο μεταγραφικό παζάρι. Άλλωστε σχεδόν κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Πειραιά βρίσκει τον δρόμο να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα «λαβράκια» που έχει στις τάξεις της.

Σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που ταλανίζεται από αρκετά προβλήματα τα οποία δεν το αφήνουν σε ησυχία, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να κάνει τη διαφορά στο καλοκαίρι της πανδημίας και της αβεβαιότητας χαρίζοντας την ευκαιρία σε ένα από τα παιδιά του να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους του πλανήτη.

Άλλωστε αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος των πρωταθλητών Ελλάδας όταν έδωσαν μεγάλη έμφαση στην άνθιση της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας. Να βρεθούν εκείνα τα ελληνόπουλα που θα στελεχώσουν στο μέλλον την ανδρική ομάδα του συλλόγου και στην πορεία θα καθιερωθούν στην ομάδα, προτού ανοίξουν τα φτερά τους για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η περίπτωση του Τσιμίκα αποτελεί τρανό παράδειγμα της συνεχούς προσπάθειας των Πειραιωτών να φτιάξουν τα δικά τους φυτώρια και να επενδύσουν στο… νέο αίμα, το οποίο θα τους βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους τους.

Το μέλλον της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας είναι λαμπρό και με τους κατάλληλους δασκάλους τα νέα παιδιά του Ολυμπιακού θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα χνάρια του Κώστα Τσιμίκα αλλά και των υπολοίπων που ξεπήδησαν από την ομάδα και ξενιτεύτηκαν, όπως ο Παναγιώτης Ρέτσος για λογαριασμό της Λεβερκούζεν. Αρκεί μόνο να το αποδείξουν στο γήπεδο και κυρίως να το θέλουν όσο τίποτε άλλο στον κόσμο.