Ο Βιεϊρίνια αποκαλύπτει τα μαθήματα που έχει πάρει στο ποδόσφαιρο

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αποκάλυψε μερικές ιδιαίτερες στιγμές της καριέρας του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Toumba Magazine.

Ο Βιεϊρίνια αποκαλύπτει τα μαθήματα που έχει πάρει στο ποδόσφαιρο

Εντύπωση προκαλούν τα όσα είπε για τον Βιεϊρίνια του 2011 και τον Βιεϊρίνια του 2018. "Δεν γίνεται ο κόσμος να δει αυτόν τον Βιεϊρίνια. Έχω μεγαλώσει, βλέπω το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι ότι δεν μπορώ να κάνω αυτά που έκανα, αλλά πλέον βλέπω το παιχνίδι πιο σοβαρά. Παλιά δεν σκεφτόμουν πριν κάνω μια ντρίπλα στην άμυνα. Τώρα αποκλείεται να με δεις να το κάνω. Τότε ήθελα να δείξω αυτό που μπορώ να κάνω. Παλιότερα ξέρεις πόσες φορές με έβρισε ο Σάντος επειδή έκανα τακουνάκια ή ντρίμπλες χωρίς λόγο;"

Ο Πορτογάλος αποκάλυψε το μεγαλύτερο μάθημα που έχει πάρει στο ποδόσφαιρο. "Έμαθα πολλά τα πεντέμισι χρόνια που ήμουν μακριά από την Τούμπα. Με τα χρόνια μαθαίνεις να εκτιμάς και όσους δουλεύουν γύρω από την ομάδα για να είναι καλά οι ποδοσφαιριστές. Ακόμα κι αυτόν που καθαρίζει τα παπούτσια. Στη Γερμανία τα καθάριζα μόνος μου γιατί αν δεν το έκανα εγώ, δεν θα το έκανε κανείς άλλος. Μακάρι να είχα κι εγώ τέτοιους παίκτες δίπλα μου, να συμβουλεύσουν για να μην υποπέσω τα λάθη που έκανα".

"Για παράδειγμα, όταν με αγόρασε ο ΠΑΟΚ ήμουν σχεδόν 80 κιλά!! Και δεν υπήρχε κανένας δίπλα μου να μου πει «τι κάνεις;». Ήμουν μικρός και δεν μ’ ένοιαζε. Σκεπτόμουν «αφού βάζω δέκα γκολ τη σεζόν με 80 κιλά, χέστηκα». Γι’ αυτό πρέπει ν’ ακούς. Ακόμα κι από τον πιο άσχετο προπονητή, κάτι θα μάθεις. Εγώ τη φυσική κατάσταση που έχω τώρα την κράτησα από τον Φέλιξ Μάγκατ, τον πιο κακό από τους προπονητές με τους οποίους έχω δουλέψει. Και τον ευχαριστώ που με βοήθησε να φτιάξω αυτή τη φυσική κατάσταση" δήλωσε.