Σε ποια ματς είχε σφυρίξει τον Ολυμπιακό ο νέος αρχιδιαιτητής Κλάτενμπεργκ

Ο νέος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ είχε βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού δύο φορές στη θητεία του ως διεθνής διαιτητής. 

Σε ποια ματς είχε σφυρίξει τον Ολυμπιακό ο νέος αρχιδιαιτητής Κλάτενμπεργκ

Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα της διαιτησίας του 21ου αιώνα. Ένας διαιτητής που δεν έδωσε δικαιώματα. Φυσικά και έκανε λάθη, αλλά ουδέποτε βγήκε ένας σύλλογος να πει το οτιδήποτε μεμπτό για τις ικανότητές του ή για το αν είχε δόλο σε κάποια απόφασή του.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ λοιπόν είναι ο άνθρωπος που καλείται να συμμαζέψει την κατάσταση στην ΚΕΔ. Ανέλαβε ομόφωνα από τους «Big 4» την «κεφαλή» της διαιτησίας στην Ελλάδα και σίγουρα έχει πολλή δουλειά μπροστά του.

Αναζητώντας λίγο το παρελθόν του, παρότι ήταν πάνω από μία δεκαετία διεθνής διαιτητής και σφύριξε πολλά ματς σε Champions League και Europa League (ή πιο παλιά Κύπελλο UEFA), τον Ολυμπιακό δεν έτυχε ποτέ να τον σφυρίξει!

Για την ακρίβεια, δύο φορές ορίστηκε από την UEFA σε παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» στο Champions League, αλλά ως 4ος και όχι ως πρώτος διαιτητής.

Κατά διαβολική σύμπτωση ήταν απέναντι σε γαλλικές ομάδες, στις 19 Οκτωβρίου 2005 στην ήττα του Ολυμπιακού από την Λιόν στο Ζερλάν με 2-1 και στην εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από την Μπορντό για τη φάση των «16» του Champions League στο Καραϊσκάκη με 0-1 στις 23 Φεβρουαρίου 2010. Ως 4ος είχε βρεθεί και στο Μίλαν – ΑΕΚ 3-0 για το Champions League (13/9/2006) και στο ΑΕΚ – Λιλ 1-0 επίσης για το Champions League (1/11/2006).

Μόνο δύο ελληνικές ομάδες έχει σφυρίξει ο Κλάτενμπεργκ και ισάριθμες φορές έφερε νίκες στο Europa League. Το διπλό του ΠΑΟΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία στις 15 Δεκεμβρίου 2010 με 1-0 και την ιστορική νίκη του Άρη με 1-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Χαριλάου στις 16 Σεπτεμβρίου 2010.

Τον Παναθηναϊκό δεν τον πέτυχε ποτέ.