Μην «πυροβολείτε» την... ορχήστρα!

Το... ρεζερβουάρ της ερυθρόλευκης «μηχανής» άδειασε και ήταν απολύτως φυσιολογικό ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν και ένα αποτέλεσμα σαν αυτό που ήρθε με τον ΠΑΟΚ.

Μην «πυροβολείτε» την... ορχήστρα!

Όχι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να «σταυρώσουμε» ούτε τον Μαρτίνς, ούτε τους παίκτες, ούτε κανέναν! Ακόμα και να μετρούσε το γκολ του Χασάν στο φινάλε, ακόμα και να δινόταν το πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός σε τράβηγμα του Βαρέλα στον Χασάν, εμείς θα σταθούμε στην εικόνα. Μια γεύση που θα παρέμενε ίδια, είτε ερχόταν 1-1, είτε 0-1 όπως ήρθε. Τα πιο σημαντικά ματς για τους Πειραιώτες είναι μπροστά.

Εμφανίστηκε ένας Ολυμπιακός δίχως βενζίνη στο... ρεζερβουάρ του, πράγμα που είναι απολύτως φυσιολογικό όταν έχει πίσω του μία «γεμάτη» σεζόν με προκριματικά Champions League, ομίλους Champions League, νοκ άουτ ματς για το Europa League και ένα σωρό απαιτητικά ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Το πιο σωστό το είπε ο Μαρτίνς μετά το τέλος του ματς. Ότι θα πρέπει οι παίκτες του να αφυπνιστούν ενόψει τελικού Κυπέλλου και Γουλβς, γιατί σε άλλα παιχνίδια όπως με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ή και με τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό Κυπέλλου δεν «πλήρωσε» κάποια από τα λάθη του και τελικά τα «πλήρωσε» από τον «Δικέφαλο» του βορρά στο τελευταίο εντός έδρας ματς για τα play off.

Το μοναδικό κακό στην βραδιά ήταν ότι χάθηκε το αήττητο πρωτάθλημα και μία μοναδική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να στείλει στα αρχεία ένα μυθικό ρεκόρ της ομαδάρας του Γουλανδρή που κρατάει από το 1974 (58 σερί αήττητα ματς, σταμάτησε ο φετινός Ολυμπιακός στα 43). Και πάλι όμως, δεν γίνεται η ήττα από τον ΠΑΟΚ να ακυρώσει όλα όσα έχει πετύχει η ομάδα του Μαρτίνς. Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η κακή στιγμή, ένα κακό βράδυ, ένα παιχνίδι που οι Πειραιώτες δεν θα είχαν τη δύναμη να ανταπεξέλθουν λόγω της κόπωσης από τα συνεχόμενα ματς.

Η αλήθεια είναι ότι και ο Αμπέλ Φερέιρα κινήθηκε πολύ έξυπνα από τον πάγκο. Φρόντισε να εξουδετερώσει αρχικά τον Ελ Αραμπί, στη συνέχεια τον Καμαρά, είχε πολύ κοντά τις γραμμές του και δεν άφηνε περιθώρια δράσης σε Ομάρ και Τσιμίκα από τα πλάγια, ενώ πίεσε όσο άντεχαν και οι «ασπρόμαυροι» αρκετά ψηλά τους «ερυθρόλευκους» ειδικά στο πρώτο μισάωρο.

Για αυτό που είμαστε σίγουροι είναι ότι ο Μαρτίνς από αυτή την ήττα θα βρει πράγματα για να «τσιγκλήσει» τους ποδοσφαιριστές του. Συνήθως μετά από δύσκολες βραδιές, ο Μαρτίνς έχει τον τρόπο να ξαναφέρνει τον Ολυμπιακό στο δρόμο των νικηφόρων αποτελεσμάτων με εξαιρετικές εμφανίσεις. Αρκεί να σας θυμίσουμε ότι το 0-0 στον Βόλο με εκείνο το γκολ του Σουντανί που δεν ήταν οφσάιντ, αλλά ακυρώθηκε, ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός την αντεπίθεσή του και έφτασε τελικά εδώ που έφτασε. Να πάρει το πρωτάθλημα, να βρεθεί στον τελικό Κυπέλλου και να βρεθεί μία ανάσα από το Φάιναλ-8 του Europa League.