Let the children play

O Kώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για τους νέους παίκτες που εμφανίζονται όλο και συχνότερα όσο προχωρούν τα πλέι-οφ

Let the children play

Όσο πιο βαθιά στα πλέι οφ προχωράμε, τόσο περισσότερα νέα παιδιά βλέπουμε στα γήπεδα. Είτε από ανάγκη, είτε από επιλογή οι προπονητές τα εμπιστεύονται όλο και πιο συχνά και είναι αυτό ένα από τα θετικά της ιστορίας με τον κορονοϊό που έκανε λάστιχο την αγωνιστική περίοδο.

Η 7η αγωνιστική δεν μας έκανε πολύ σοφότερους. Σε αυτή επιβεβαιώθηκαν: η κυριαρχία του Ολυμπιακού, το ντεφορμάρισμα του ΠΑΟΚ, η δυναμική της ΑΕΚ, η συσπείρωση του Παναθηναϊκού, η διάλυση του Άρη, η υγεία του ΟΦΗ. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το +4 του δικεφάλου του Νότου από τον δικέφαλο του Βορρά στη μάχη για τη δεύτερη του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ανανεωμένος Ολυμπιακός βρήκε το κίνητρο -που δεν είχε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό- και έκανε το μαρτύριο του Άρη στα πλέι οφ αβάσταχτο (4-2). Δεύτερη τεσσάρα μέσα σε τρεις μέρες (η πρώτη από την ΑΕΚ) στραπατσάρει την καλή εικόνα που είχαν φιλοτεχνήσει οι κίτρινοι στη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Φιλότιμη η προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες που απέμειναν μετά τη μεγάλη φυγή αρκετών και το απαγορευτικό στις μεταγραφές που έχει επιβάλει η ΦΙΦΑ αλλά έτσι ξεζουμισμένοι που είναι από τους συνεχείς αγώνες, καθώς παίζουν όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι, είναι αδύνατο ν’ ανταγωνιστούν τις άλλες πέντε ομάδες.

Και βέβαια με Μπακούτση και Μπαγκαλιάνη στην άμυνα δεν γίνεται να σταματήσει τον Ολυμπιακό, που ακόμη και χωρίς τον Ελ Αραμπί πετάει σπίθες στην επίθεση. Ο Μαροκινός δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και ο Χασάν που πήρε τη θέση του σημείωσε δυο γκολ. Έχει κίνητρο ο Αιγύπτιος (να ρίξει άγκυρα στο λιμάνι) και κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία δεν την αφήνει να πηγαίνει στράφι.

Υπάρχουν βεβαίως και παίκτες, που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο κίνητρο για να οργώσουν το γήπεδο. Σαν τον Μαντί Καμαρά για παράδειγμα που τον είδαμε χτες ενώ το σκορ ήταν ήδη 3-0 να πρεσάρει τον τερματοφύλακα! Είναι παράδειγμα για πολλούς «χορτάτους» ο Αφρικανός και τα νέα παιδιά στου Ρέντη καλό θα είναι να τον έχουν για πρότυπο.

Μιλώντας για νέα παιδιά, στο «Κλ. Βικελίδης» ο Μαρτίνς έδωσε την ευκαιρία σε δυο από αυτά, τον Τζολάκη και τον Ξενιτίδη να κάνουν ντεμπούτο στη Σούπερ Λιγκ. Και στους τρεις αγώνες που απομένουν είναι σίγουρο ότι θα δώσει και σε άλλους. Το πρωτάθλημα έχει κριθεί αλλά στόχοι ακόμη υπάρχουν: το αήττητο, το Κύπελλο και το Europa League. Προβλέπεται μακρύ, καυτό καλοκαίρι…

O ΠΑΟΚ έχει πετάξει από καιρό λευκή πετσέτα στο πρωτάθλημα. Μπάλα στο γήπεδο έχει σταματήσει και παίζει μόνο στο… CAS. Οι πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού (μέσος όρος ηλικίας 23 χρονών) πήραν εύκολα το 0-0 στην άδεια μέσα αλλά γεμάτη αποδοκιμασίες απ’ έξω, Τούμπα.

Δυο ματς με τον Παναθηναϊκό κι άλλα δυο με ΑΕΚ και Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ των Ακπόμ, Σφιντέρσκι δεν έχει σκοράρει. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός του Θεοχάρη, του Αλεξανδρόπουλου και του Ζαγαρίτη, έχει μόνο μια ήττα στα πλέι-οφ, από τον Ολυμπιακό 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Κατά τα άλλα η ΕΠΟ έκανε πάλι το θαύμα της. Πλήρωσε για να φέρει τον Νταμίρ Σκόμινα, ρέφερι του περσινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τότεναμ ώστε να σφυρίξει σε ένα αδιάφορο ματς. Όταν στο ντέρμπι των αιωνίων εμπιστεύτηκε τον Γιώργο Κομίνη. Άγνωστες οι βουλές…

Ο Ολιβέιρα με κεκτημένη ταχύτητα από τον… Άρη πάτησε (2-0) και τον ΟΦΗ στο κεφάλι, που αν δεν είχε σε μεγάλη βραδιά τον τερματοφύλακα Γουάλι κινδύνευε με βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ. Ήταν φανερό ότι και οι δυο ομάδες είχαν αλλού το μυαλό τους. Η ΑΕΚ στην Τούμπα, όπου σχεδόν την ίδια ώρα έπαιζε ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και ο ΟΦΗ στο σαββατιάτικο ματς με τον Άρη από το οποίο θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η κατάκτηση της 5ης θέσης.