Το «βραχυκύκλωμα» του Ολυμπιακού με Καμαρά, Βαλμπουενά και Φορτούνη

Για την κακή του εικόνα στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει δικαιολογίες, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ως ξυπνητήρι για τη συνέχεια. Πως έχασε τον ρόλο του ο Καμαρά.

Το «βραχυκύκλωμα» του Ολυμπιακού με Καμαρά, Βαλμπουενά και Φορτούνη

Δεν πήγε τίποτα καλά στον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Πειραιά δεν είχε ένταση στο παιχνίδι της και είναι αλήθεια ότι στο ξεκίνημα έδειχνε να έχει ένα μπλαζέ ύφος. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ήταν καλά στημένος από τον Γιώργο Δώνη και οι ποδοσφαιριστές του έδειχναν να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο από τους αντιπάλους τους.

Τα highlights του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0 (vid)

Για το τι δεν πήγε καλά το είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Η κούραση είναι ένας παράγοντας όπως θα μπορούσε να πει κάποιος είναι και έλλειψη κινήτρου για την ομάδα του Πειραιά. Υπήρχαν σημάδια χαλαρότητας τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί και η αυτοσυγκέντρωση κάτι που φάνηκε στο γήπεδο.

Αυτά ίσως είναι και λίγο φυσιολογικά για μία ομάδα που παίζει σερί ένα χρόνο, έχει μεγάλες επιτυχίες, έχει πετύχει το βασικό της στόχο που είναι το πρωτάθλημα και της δίνεται το περιθώριο να κατεβάσει ταχύτητα.

Μαρτίνς: Κουρασμένοι και… κακοί

Αν θέλουμε όμως να το πάμε και λίγο πιο εξειδικευμένα στο ματς με τον Παναθηναϊκό εκτός από την πίεση των παικτών του Δώνη και την καλά οργανωμένη άμυνα φάνηκε να υπάρχει και ένα μπέρδεμα στην ομάδα του Πειραιά. Μέχρι τώρα ο Μαντί Καμαρά ήταν ο πρωταγωνιστής. Ήταν ο παίκτης που πίεζε ψηλά και έπαιρνε αρκετές πρωτοβουλίες ακόμη και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Στο ματς με τον Παναθηναϊκό έπαιξε με Φορτούνη και Βαλμπουενά και ίσως κάπου εκεί το πράγμα να μπερδεύτηκε. Ο Καμαρά που ήταν από τους θετικούς του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ φάνηκε να έχει χάσει μέρος των πρωτοβουλιών που έπαιρνε σε προηγούμενα ματς. Φορτούνης και Βαλμπουενά είναι δύο παίκτες που δουλειά τους είναι να οργανώνουν το παιχνίδι και να δημιουργούν. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν και με τον Παναθηναϊκό, όμως, ίσως κάπου εκεί υπήρξε ένα… βραχυκύκλωμα με τον Μαντί Καμαρά.

Η κριτική των παικτών: Το παράδειγμα του Ελαμπντελαουί, κακοί οι περισσότεροι...

Ο Αφρικανός έχει αποδειχτεί πολύ σημαντικός για τον Ολυμπιακό και προφανώς έχασε μέρος των προσπαθειών του. Δεν σημαίνει ότι αυτό έφταιξε για το 0-0 στο ΟΑΚΑ, ούτε για την κακή εικόνα, όμως, είναι μία διαπίστωση από το ντέρμπι στο Μαρούσι.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0: Το «ερυθρόλευκο» σερί σταμάτησε στο ΟΑΚΑ

Και κάτι τελευταίο για το πέναλτι του Βαλμπουενά. Δύο χαμένα σε τέσσερις ημέρες είναι πολλές για τον Γάλλο που στο ΟΑΚΑ αν και του ζήτησε ο Ελ Αραμπί δεν το άφησε. Και ο Μαροκινός όποτε ανέλαβε να εκτελέσει δεν αστόχησε. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έχει 0/3 στα play offs από την άσπρη βούλα.