Κίνδυνος… διακοπής στην Super League 2

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι επιτελείς των συλλόγων της Β’ Εθνικής, έπειτα από την ενημέρωση που έλαβαν από τον πρόεδρο της Λίγκας, Λεωνίδα Λεουτσάκο, σχετικά με την επικείμενη μείωση του ποσού που θα λάβουν από τη φορολόγηση του στοιχήματος.

Κίνδυνος… διακοπής στην Super League 2

Τα ακριβή στοιχεία θα παρατεθούν την Πέμπτη (2/2), στο συμβούλιο των ΠΑΕ της κατηγορίας, που θα έχει αποκλειστικό θέμα συζήτησης το ποσό που τελικά θα καταλήξει στα ταμεία τους. Από την πλευρά τους, πάντως, οι επιτελείς των ομάδων δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν περικοπές σε σχέση με όσα έλαβαν την περσινή σεζόν και αντιστοιχούσαν σε 250 χιλιάδες ευρώ για κάθε ομάδα.

Με βάση τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη των εκπροσώπων των ομοσπονδιών με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αυτά τα χρήματα είναι αδύνατον να εκταμιευθούν και φέτος για λογαριασμό των συλλόγων της Β’ Εθνικής και μένει να διαπιστωθεί στην πράξη το πόση ακριβώς θα είναι η μείωση.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες και μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ της κατηγορίας ήδη ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να ζητήσουν την άμεση διακοπή του πρωταθλήματος. Η πρόταση αυτή θα πέσει στο τραπέζι στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, όπου θα συζητηθούν και θα τεθούν σε ψηφοφορία οι τρόποι αντίδρασης των συλλόγων.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξε σειρά επαφών ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των συλλόγων, όπου ακούστηκαν από τη μια απόψεις για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος και από την άλλη να γίνει προσπάθεια μιας τελευταίας επαφής με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει περιθώριο από την πλευρά του για ανακατανομή των χρηματικών ποσών.

Το κλίμα είναι βαρύ στη Β’ Εθνική και μένει να αποφασιστεί στην πράξη ποια θα είναι η επόμενη μέρα αναφορικά με τη λειτουργία της κατηγορίας.