Super League 2: Από τα ασφαλέστερα πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Super League 2 η διοργανώτρια αρχή παρουσιάζει στοιχεία που αναδεικνύουν το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας ως ένα από τα ασφαλέστερα πρωταθλήματα της Ευρώπης

  Super League 2: Από τα ασφαλέστερα πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Καλύτερα από ότι θα περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι εκ των επιτελών της Super League 2 κύλησε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος. Και σε αγωνιστικό επίπεδο, και σε ότι έχει να κάνει με την τηλεθέαση, αλλά κυρίως σε σχέση με τα Υγειονομικά δεδομένα και τον έλεγχο κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα συ6ενχόμενα τεστ που λαμβάνουν χώρα βάση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που ακολουθείται από την έναρξη του πρωταθλήματος μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου που διεξήχθη η 11η αγωνιστική είναι άκρως ενθαρρυντικά και χαρακτηρίζουν την Β’ Εθνική ως ένα από τα ασφαλέστερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η σχετική ενημέρωση από την Ένωση Α2/Β’ Εθνικής αναφέρει: «Έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την θωράκιση της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό των κινδύνων διασποράς του ιού από την πρώτη στιγμή οι 12 ΠΑΕ της Super League 2, ακολούθησαν κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο όπως αυτό εγκρίθηκε από την Υγειονομική επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, οι ομάδες έχουν υποβληθεί σε 4891 τεστ με μοριακό έλεγχο real time (RT-PCR), από τα οποία έχουν προκύψει πέντε (5) κρούσματα (ποσοστό 1%). Αντίστοιχα στην Football League, μετά τη διασφάλιση της παράτασης του αγωνιστικού έτους από την Ε.Ε., οι ΠΑΕ ξεκίνησαν τις προπονήσεις έχοντας διενεργήσει ήδη 644 τεστ, χωρίς κανένα θετικό κρούσμα».