Δανία: Οι διεθνείς του Euro αρνήθηκαν αύξηση για να έχουν ίσες αμοιβές και στην Εθνική Γυναικών

Η ομάδα της Δανίας για το Euro 2024 αρνήθηκε την αύξηση των αποδοχών της για να εξασφαλίσει ίσες αμοιβές για την ομάδα γυναικών.

Δανία: Οι διεθνείς του Euro αρνήθηκαν αύξηση για να έχουν ίσες αμοιβές και στην Εθνική Γυναικών

Η ομάδα της Δανίας για το Euro 2024 αρνήθηκε την αύξηση του μισθού της για να διασφαλίσει ότι η ομάδα γυναικών θα λάβει ίσες αμοιβές.

Μια νέα τετραετής συμφωνία επιτεύχθηκε με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας, η οποία θα προβλέπει ότι οι παίκτες της εθνικής ομάδας ανδρών και γυναικών θα λαμβάνουν την ίδια αμοιβή για την εκπροσώπηση της χώρας τους.

Για να γίνει αυτό εφικτό, η ανδρική ομάδα δέχθηκε μείωση της ασφαλιστικής κάλυψης και αρνήθηκε αύξηση των αποδοχών της, δήλωσε η παγκόσμια ένωση παικτών FIFPRO.

«Η ανδρική ομάδα επέλεξε να μην απαιτήσει καμία αλλαγή στους όρους της νέας συμφωνίας της», δήλωσε ο Μίχελ Σαλ Χάνσεν, διευθυντής του συνδικάτου παικτών της Δανίας, σε δήλωση που δημοσίευσε η FIFPRO.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βήμα που συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών των εθνικών ομάδων γυναικών. Έτσι, αντί να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες για τους ίδιους, οι παίκτες σκέφτηκαν να υποστηρίξουν τη ομάδα γυναικών».

Οι κορυφαίοι παίκτες ερωτήθηκαν πριν από τη σύναψη της συμφωνίας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μετά το τουρνουά του φετινού καλοκαιριού στη Γερμανία και θα διαρκέσει μέχρι το 2028.

«Όταν παρουσιάσαμε το σχέδιο στην ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία αποτελούνταν από τους Αντρέας Κρίστενσεν, Τόμας Ντιλέϊνι, Κρίστιαν Έρικσεν, Πιέρ-Εμίλ Χόϊμπιεργκ, Σιμόν Κχιάερ και Κάσπερ Σμάιχελ, ήταν πολύ ευχαριστημένοι», δήλωσε ο Σαλ Χάνσεν.

«Αυτό ήταν που ήθελαν: έδειξε ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη. Τους άρεσε η ιδέα να παρέχουν σε άλλες εθνικές ομάδες καλύτερες ευκαιρίες και συνθήκες».