Αλέξια Πουτέγιας: «Χρειαζόμαστε τους θεσμούς να δείξουν θάρρος και ηγεσία» (vid)

Η σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Αλέξια Πουτέγιας δήλωσε ότι οι θεσμοί πρέπει να δείξουν «θάρρος και ηγεσία» για να σταματήσουν οι γυναίκες να υφίστανται «έλλειψη σεβασμού ή κακοποίηση».

Αλέξια Πουτέγιας: «Χρειαζόμαστε τους θεσμούς να δείξουν θάρρος και ηγεσία» (vid)

Η Αλέξια Πουτέγιας έκανε τα σχόλιά της στον απόηχο της παραίτησης του Λουίς Ρουμπιάλες από τη θέση του προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αφού φίλησε στα χείλη την Τζένι Ερμόσο.

Ο Ρουμπιάλες αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο σήμερα Παρασκευή (15/9) για να απαντήσει στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και εξαναγκασμό σχετικά με το φιλί.

«Νιώθουμε πάθος για τη δουλειά μας, αυτή του να είμαστε ποδοσφαιρίστριες», δήλωσε η Πουτέγιας.

«Είμαστε εδώ για να μείνουμε, για να βοηθήσουμε αυτούς που θα έρθουν γιατί υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανύσουμε».

Η Πουτέγιας μιλούσε σε μια τελετή όπου η ίδια και οι συμπαίκτριές της στην ομάδα της Μπαρτσελόνα έλαβαν το μετάλλιο τιμής για τις υπηρεσίες τους στο γυναικείο ποδόσφαιρο από την καταλανική κυβέρνηση.

Ήταν επίσης μέλος της ομάδας της Ισπανίας που νίκησε την Αγγλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 20 Αυγούστου.

Ωστόσο, η νίκη τους επισκιάστηκε από τη διαμάχη που σημειώθηκε κατά την διάρκεια της τελετής απονομής.

Η 33χρονη Ερμόσο δήλωσε ότι το φιλί από τον Ρουμπιάλες δεν ήταν συναινετικό και κατέθεσε νομική καταγγελία για το περιστατικό.

Ο Ρουμπιάλες, ο οποίος υποστήριξε ότι το φιλί ήταν «αμοιβαίο» και «συναινετικό», παραιτήθηκε τελικά από πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας (RFEF) λόγω της διαμάχης στις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ παραιτήθηκε και από αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.

H δύο φορές νικήτρια της Χρυσής Μπάλας Αλέξια Πουτέγιας δήλωσε επίσης πως: «Αυτές τις μέρες το είδαμε με την σοβαρή κατάσταση που βιώνουμε με την RFEF και τις αλλαγές που ζητάμε, ώστε καμία γυναίκα, τόσο εντός όσο και εκτός ποδοσφαίρου, να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να βιώσει καταστάσεις όπως η έλλειψη σεβασμού ή η κακοποίηση.

Χρειαζόμαστε συναίνεση, θάρρος και ηγεσία από τους θεσμούς παρακαλώ και γι' αυτό δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα ενωθούμε με αυτούς που αγωνίστηκαν πριν από εμάς.

Θα ενωθούμε για την προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά και θα ενωθούμε με όλα τα κορίτσια και τα αγόρια που σήμερα ονειρεύονται να γίνουν σαν εμάς.

Δεν θα σας απογοητεύσουμε, ζήτω ο γυναικείος αθλητισμός και ζήτω η Μπάρτσα».