FIFA: Δεσμεύθηκε για τα μπόνους στις παίκτριες του Μουντιάλ

Η Σαράι Μπάρεμαν της FIFA εγγυάται ότι οι παίκτριες του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα λάβουν κανονικά τα μπόνους που τους είχαν υποσχεθεί.

FIFA: Δεσμεύθηκε για τα μπόνους στις παίκτριες του Μουντιάλ

Η επικεφαλής της FIFA για το Ποδόσφαιρο Γυναικών, Σαράι Μπάρεμαν εγγυήθηκε ότι οι παίκτριες του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα λάβουν τα μπόνους που τους υποσχέθηκε η FIFA μιλώντας σε δημοσιογράφους στο συνέδριο της FIFA για το ποδόσφαιρο γυναικών στο Σίδνεϊ το Σάββατο (19/8).

Συγκεκριμένα, η Μπάρεμαν είπε ότι «θα φροντίσει προσωπικά να διασφαλίσει ότι κάθε δολάριο που θα καταβληθεί και αφορά αυτές τις παίκτριες θα καταλήξει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς».

Παράλληλα, η FIFA πραγματοποιεί εργασίες διασφάλισης για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κακοποίησης στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Τέλος, τα σχέδια για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων Γυναικών βρίσκονται ακόμη στα σκαριά, όπως επισήμανε η Μπάρεμαν.

Γιατί ρωτήθηκε η Μπάρεμαν για τις πληρωμές;

Λίγο πριν από το τουρνουά, η FIFA ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει τουλάχιστον 30 χιλιάδες δολάρια ως μπόνους χρηματικό έπαθλο για κάθε παίκτρια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Ωστόσο, η FIFA θα χρησιμοποιούσε επίσης την συνήθη δομή πληρωμής αυτών των μπόνους παίκτριας, εκταμιεύοντας τα χρήματα αυτά στην ομοσπονδία και απαιτώντας στη συνέχεια από τις ομοσπονδίες να εκταμιεύσουν τα χρήματα στις παίκτριες.

Υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων αγώνων μεταξύ αρκετών ομάδων και των ομοσπονδιών τους για τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη, όπως η εθνική ομάδα της Νιγηρίας που επανέλαβε την εκστρατεία της για την καθυστερημένη αποζημίωση από την ομοσπονδία της, υπήρξε διάχυτος σκεπτικισμός σχετικά με το αν όλες οι παίκτριες θα λάβουν τα χρήματά τους.

Γιατί η διασφάλιση είναι ένα κρίσιμο θέμα

Δεδομένου ότι πολλές ομάδες σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και σε διάφορα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο έχουν προβεί σε καταγγελίες για ανάρμοστη ή καταχρηστική συμπεριφορά εναντίον προπονητών ή άλλων αξιωματούχων, η διασφάλιση είναι ένα κρίσιμο θέμα τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Η Μπάρεμαν ρωτήθηκε αν η FIFA έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά έναν φορέα διασφάλισης.

«Είχαμε έναν πολύ σαφή και αφοσιωμένο σχεδιασμό γύρω από τη διασφάλιση σε αυτό το τουρνουά, όχι μόνο για τους παίκτες και τις ομάδες μας, αλλά και για όλους τους εθελοντές, το προσωπικό, τους φιλάθλους και τους παρευρισκόμενους. Είμαι πραγματικά υπερήφανη γι' αυτό», δήλωσε. «Αυτό είναι μέρος της κληρονομιάς που θα αφήσει αυτό το τουρνουά, επειδή εργαζόμαστε επίσης με τις ενώσεις-μέλη αυτής της περιοχής πάνω σε αυτά ακριβώς τα θέματα.

Ξέρω ότι το ποδόσφαιρο γυναικών πρόκειται να εκραγεί σε αυτές τις δύο χώρες υποδοχής, αλλά και σε όλο τον κόσμο, και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κάθε νεαρό αγόρι και κορίτσι που θα δέσει τα παπούτσια του για πρώτη φορά θα έρθει σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Γι' αυτό και έχουμε κάνει μερικά πολύ σημαντικά βήματα. Η συνάδελφός μου, (η επικεφαλής υπεύθυνη κοινωνικής ευθύνης και εκπαίδευσης της FIFA) Τζόϊς Κουκ, εργάζεται στην οντότητα του ασφαλούς αθλητισμού. Δουλεύει μαζί με πολλούς εμπειρογνώμονες, οργανισμούς του ΟΗΕ, άλλους οργανισμούς που είναι ειδικοί στους τομείς της ασφάλειας».

Τι συμβαίνει με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων γυναικών;

Η Μπάρεμαν λέει ότι η FIFA «έχει μπει για τα καλά στο σχεδιασμό για ένα νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων».

«Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το ποδόσφαιρο γυναικών», δήλωσε. «Και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι μεταξύ των Παγκοσμίων Κυπέλλων κάθε τέσσερα χρόνια το παιχνίδι των συλλόγων διατηρεί το ενδιαφέρον που βλέπουμε από τα Παγκόσμια Κύπελλα, και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων είναι ένας φανταστικός τρόπος για να δώσουμε ώθηση στα πρωταθλήματα και τους συλλόγους.

Δεν θέλω να αποκαλύψω πολλά. Αλλά μπορώ να σας πω ότι δουλεύουμε πάνω σε μορφές. Δουλεύουμε για την πρόσβαση. Συνεργαζόμαστε με τις συνομοσπονδίες και διασφαλίζουμε ότι οι προκριματικές διαδρομές ενεργοποιούν και τα πρωταθλήματα σε όλες τις χώρες τους».

Ινφαντίνο: «Οι γυναίκες να επιλέξουν τους σωστούς αγώνες στην μάχη για την ισότητα»