Μουντιάλ Γυναικών: Η Αλίσα Λέμαν εξαίρει την «νοοτροπία νικητή» της Γκρινγκς

Η Αλίσα Λέμαν επαίνεσε επίσης την τακτική οξυδέρκεια της προπονήτριάς της και αποκάλυψε πώς με την παρουσία της στο Μουντιάλ Γυναικών θα εκπληρώσει μια φιλοδοξία ζωής.

Μουντιάλ Γυναικών: Η Αλίσα Λέμαν εξαίρει την «νοοτροπία νικητή» της Γκρινγκς

Η Αλίσα Λέμαν πιστεύει ότι η «νοοτροπία νικητή» που έχει εμφυσήσει η προπονήτρια Ίνκα Γκρινγκς στην ομάδα της Ελβετίας μπορεί να την οδηγήσει στην επιτυχία στο Μουντιάλ Γυναικών.

Η 24χρονη Λέμαν, αστέρας της Άστον Βίλα, προετοιμάζεται για το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, με την Ελβετία να ξεκινά την πορεία της απέναντι στις Φιλιππίνες στο Dunedin την Παρασκευή (21/7, 8:00, ΑΝΤ1+).

Θα καθοδηγείται από μια προπονήτρια με σημαντική εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις, την πρώην επιθετικό της Γερμανίας, Γκριγκς, δύο φορές πρωταθλήτρια του EURO Γυναικών ως παίκτρια.

Η Γκριγκς ξεκίνησε το ρόλο της στη La Nati μόλις το Νοέμβριο του 2022, αλλά η Λέμαν αποκάλυψε πώς την έχει ήδη εμπνεύσει.

«Νομίζω ότι η προπονήτρια μας έφερε μια γερμανική νοοτροπία, την νοοτροπία του νικητή», είπε. «Στις προπονήσεις, κοιτάζει πραγματικά τις λεπτομέρειες και νομίζω ότι αυτό θα μας βοηθήσει πραγματικά να προοδεύσουμε.

Τελικά, πρόκειται για τα βασικά, αλλά αν κοιτάξεις τις λεπτομέρειες, τότε το τελικό προϊόν είναι καλύτερο. Έτσι, για εμάς υπάρχει τεράστια ευγνωμοσύνη που την έχουμε προπονήτρια μας. Είναι προνόμιο να μας προπονεί, ειδικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών».

Η Ελβετία θα είναι το φαβορί για να θριαμβεύσει στον εναρκτήριο αγώνα της με τις Φιλιππίνες, αλλά η Λέμαν επιμένει ότι η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη να αποδώσει στο βέλτιστο δυνατό επίπεδο, καθώς θέλει να ξεκινήσει νικηφόρα.

Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει την Νορβηγία πριν ολοκληρώσει τη φάση των ομίλων με τη συνδιοργανώτρια Νέα Ζηλανδία, με την Λέμαν να είναι προετοιμασμένη για «ισχυρές» προκλήσεις και με τις δύο ομάδες.

Η Ελβετία προκρίθηκε στη φάση των νοκ άουτ αγώνων στη μοναδική προηγούμενη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το 2015. Μια εκπληκτική νίκη με 10-1 επί του Εκουαδόρ ήταν το κλειδί για την πρόκρισή τους στη φάση των 16, όπου αποκλείστηκαν με 1-0 από τον τότε οικοδεσπότη Καναδά.

Η Λέμαν ήταν 16 ετών όταν έλαβε χώρα εκείνο το τουρνουά και διατηρεί όμορφες αναμνήσεις από το να χειροκροτεί τη La Nati από το σπίτι της.

«Φυσικά, παρακολουθούσα το τουρνουά στην τηλεόραση και η Ελβετία τα πήγε πολύ καλά», είπε. «Θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι εναντίον του Ισημερινού, όταν η Φαμπιέν Χαμ πέτυχε το ταχύτερο χατ-τρικ της Ελβετίας [η Χαμπέτυχε το χατ-τρικ της σε μόλις πέντε λεπτά - το συντομότερο χρονικό διάστημα στο οποίο έχει σημειωθεί χατ-τρικ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων Γυναικών].

Παρακολούθησα εκείνο το τουρνουά και σκέφτηκα: "Θέλω απεγνωσμένα να παίξω σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών". Η προσμονή είναι μεγάλη τώρα, φυσικά. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη».

Το Μουντιάλ Γυναικών ξεκινά την Πέμπτη 20 Ιουλίου με την αναμέτρηση Νέα Ζηλανδία-Νορβηγία (10:00) και οι αγώνες θα μεταδίδονται από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+. Μείνετε συντονισμένοι στο fosonline.gr για όλα τα νέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.