Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018- 4.Σαουδική Αραβία: Με οδηγό το ΄94 (vid)

H Σαουδική Αραβία έχει την τιμή να αντιμετωπίζει τη Ρωσία στο εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ 2018. 

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018- 4.Σαουδική Αραβία: Με οδηγό το ΄94  (vid)

Σαουδική Αραβία

Το 1994 στην Αμερική, η αραβική ομάδα είχε κάνει το μπαμ αφήνοντας πίσω το Βέλγιο και περνώντας στον 2ο γύρο όπου αποκλείστηκε από τη Σουηδία. Έκτοτε πήγε και σε άλλες τρεις τελικές φάσεις δίχως όμως να καταφέρει ό,τι το 1994. Με Ρωσία, Ουρουγουάη και Αίγυπτο στον ίδιο όμιλο, η αποστολή της φέτος είναι πολύ πολύ δύσκολη αλλά ποτέ δεν ξέρεις σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί. Στα προκριματικά παρουσίασε ένα ιδιαίτερα «μαχητικό» σύνολο το οποίο θα δημιουργήσει «προβλήματα» σε όποιον το υποτιμήσει. Χωρίς άγχος και «πρέπει», η ομάδα του Αντόνιο Πίτσι θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

Όμιλος

Α γκρουπ:

* Ρωσία

* Ουρουγουάη

* Αίγυπτος

* Σαουδική Αραβία

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.ΙΑΠΩΝΙΑ 20

2.ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ 19

-------------------------------

3.ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 19

-----------------------------

4.Η.Α.Ε. 13

5.ΙΡΑΚ 11

6.ΤΑΪΛΑΝΔΗ 10

FIFA WORLD RANKING

67

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στην 67η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης, χαμηλότερα από κάθε άλλη εθνική ομάδα που συμμετέχει στο Μουντιάλ.

Παρουσίες σε τελικά

4

1994 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στις ΗΠΑ)

1998 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Γαλλία)

2002 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιαπωνία και την Νότια Κορέα)

2006 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Γερμανία)

Τίτλοι

0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο μέχρι στιγμής.

Προπονητής

Χουάν Αντόνιο Πίτσι: Ο Πίτσι είναι παλαίμαχος Ισπανός διεθνής ποδοσφαιριστής (με «ρίζες» από την Αργεντινή) και προπονητής της Σαουδικής Αραβίας από το 2017. Ο ίδιος απέτυχε να «οδηγήσει» στα τελικά της διοργάνωσης την Χιλή, αλλά βρήκε άλλη «δίοδο» για να πάρει μέρος στο φετινό Μουντιάλ, αντικαθιστώντας τον συμπατριώτη του Μπάουσα στον πάγκο των Ασιατών. Στο παρελθόν έχει περάσει και από την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια (2013-2014).

«Αστέρι»

Μοχάμεντ Αλ Σαχλαβί: Ο 31χρονος στράικερ της Αλ Νασρ, έχει πετύχει με το «εθνόσημο» στο στήθος 28 τέρματα σε 38 εμφανίσεις και είναι η βασική «απειλή» για τις αντίπαλες άμυνες της Σαουδικής Αραβίας.

Προεπιλογή

Τερματοφύλακες: Ασάφ Αλ Καρνί, Μοχάμεντ Αλ Οβαϊς ,Γιασέρ Αλ Μοσαϊλέμ , Αμπντουλάχ Αλ Μαγιούφ.

Αμυντικοί: Μανσούρ Αλ Χαρμπί, Γιασέρ Αλ Σαχρανί, Μοχάμεντ Αλ Μπρέϊκ , Σαϊντ Αλ Μοβαλάντ, Μοτάζ Χαβασαβί, Οσάμα Χαβασαβί, Ομάρ Χαβασαβί , Μοχάμεντ Τζαχφαλί, Αλί Αλ Μπουλαϊχί.

Μέσοι: Αμπντουλάχ Αλ Καιϊμπαρί, Αμπντουλμαλέκ Αλ Καϊμπαρ, Αμπντουλάχ Οταϊφ, Ταϊσίρ Αλ Τζασίμ, Χουσαϊν Αλ Μογκαβί, Σαλμάν Αλ Φαράτζ , Ναουάφ Αλ Αμπέντ, Μοχάμεντ Κανό, Χατάν Μπαχεμπρί , Μοχάμεντ Αλ Κβίκμπι, Σαλέμ Αλ Νταουσάρι, Γιάχια Αλ Σεχρί.

Επιθετικοί: Μοχάμαντ Αλ Σαχλαβί, Μουχάναντ Ασίρι ,Φαχάντ Αλ Μουβαλάντ.

Official site

http://www.thesaff.com.sa/

Twitter

https://twitter.com/saudint?lang=en