Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018- 2.Ουρουγουάη: Προσοχή... δαγκώνει (vid)

Η εθνική Ουρουγουάης ήταν από τις πρώτες χώρες που υποστήριξαν αλλά και κατέκτησαν το Μουντιάλ. Και στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο "κοιτάζει ψηλά"...

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018- 2.Ουρουγουάη: Προσοχή... δαγκώνει (vid)

Ουρουγουάη

Με τους Σουάρεζ, Καβάνι και Γοδίν να ξεχωρίζουν, η «Σελέστε» έχει βλέψεις για μία αξιόλογη πορεία στη φετινή διοργάνωση. Tο ρόστερ της, που αποτελείται από παίκτες σφυρηλατημένους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της δίνει αυτή τη δυνατότητα. Οι Ουρουγουανοί ξεχωρίζουν για το παθιασμένο παιχνίδι τους, αφού δεν τα παρατούν ποτέ. Σε σχέση με το προηγούμενο Μουντιάλ θα λείψουν οι Ντιέγο Φορλάν και Αρέβαλο Ρίος, οι οποίοι πλέον μεγάλωσαν, κλείνοντας ένα τεράστιο «κεφάλαιο» αυτής της ομάδας. Στα προκριματικά η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες, κατάφερε να τερματίσει ψηλότερα στη βαθμολογία από την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι.

Όμιλος

Α γκρουπ:

* Ρωσία

* Ουρουγουάη

* Αίγυπτος

* Σαουδική Αραβία

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.Βραζιλία 41

2.Ουρουγουάη 31

3.Αργεντινή 28

4.Κολομβία 27

----------------------------

5.Περού 26

------------------------

6.Χιλή 26

7.Παραγουάη 24

8.Ισημερινός 20

9.Βολιβία 14

10.Βενεζουέλα 12

FIFA WORLD RANKING

17

Η Ουρουγουάη βρίσκεται στην 17η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης, ενώ το 2011 φιγουράριζε στην 4η (η οποία αποτελεί και την καλύτερη στην ιστορία της) και το 2016 στην 9η.

Παρουσίες σε τελικά

12

Η Ουρουγουάη έχει 12 παρουσίες στα τελικά της διοργάνωσης.

Τίτλοι

2

1930 (Διεξήχθη στην Ουρουγουάη)

1950 (Διεξήχθη στη Βραζιλία)

Προπονητής

Όσκαρ Ταμπάρες: Προσλήφθηκε στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Ουρουγουάης μετά την αποτυχία του Γκουστάβο Φερίν να οδηγήσει την «Σελέστε» στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006. Βοήθησε τα μέγιστα στην αναγέννηση των Νοτιοαμερικανών, τους οποίους οδήγησε στην κατάκτηση της 4ης θέσης στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010.

«Αστέρι»

Λούις Σουάρεζ: Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα είναι το «βαρύ πυροβολικό» της εθνικής Ουρουγουάης. Γνωστός τόσο για τις αγωνιστικές του ικανότητες, όσο και για τις ψυχικές του ...ανισορροπίες. Σε 97 εμφανίσεις με το εθνόσημο στο στήθος, έχει πετύχει 50 τέρματα.

Προεπιλογή

Τερματοφύλακες: Φερνάντο Μουσλέρα (Γαλατασαράι), Μαρτίν Σίλβα (Βάσκο ντε Γκάμα), Μαρτίν Καμπάνια (Ιντεπεντιέντε)

Αμυντικοί: Ντιέγκο Γκοδίν (Ατλέτικο), Σεμπαστιάν Κοάτες (Σπόρτινγκ), Χοσέ Μαρία Χιμένες (Ατλέτικο), Μάξι Περέιρα (Πόρτο), Γκαστόν Σίλβα (Ιντεπεντιέντε), Μαρτίν Κάσερες (Λάτσιο), Γκιγέρμο Βαρέλα (Πενιαρόλ)

Μέσοι: Νάιταν Νάντες (Μπόκα Τζούνιορς), Λούκας Τορέιρα (Σαμπντόρια), Ματίας Βεσίνο (Ίντερ), Φεντερίκο Βαλβέρδε (Ρεάλ), Ροντρίγκο Μπετανκούρ (Γιουβέντους), Κάρλος Σάντσες (Μοντερέι), Χιόρχιαν ντε Αρασκαέτα (Κρουζέιρο), Ντιέγκο Λασάλτ (Τζένοα), Κριστιάν Ροντρίγκες (Πενιαρόλ), Χόνατα Ουρεταβισκάγια (Μοντερέι), Νικολάς Λοντέιρο (Seattle Sounders), Γκαστόν Ραμίρες (Σαμπντόρια)

Επιθετικοί: Κριστιάν Στουάνι (Ζιρόνα), Μάξι Γκόμες (Θέλτα), Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν Ζερμέν), Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Official site

http//www.auf.org.uy/Portal/HOME/

Twitter

https://twitter.com/urufootballen?lang=el

Διαβάστε επίσης:

1.Ρωσία: Ο καλύτερος παίκτης της είναι ο «12ος» (vid)