Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018- Ρωσία: Ο καλύτερος παίκτης της είναι ο «12ος» (vid)

Το fosonline.gr παρουσιάζει από σήμερα τις ομάδες που θα αγωνιστούν τον άλλο μήνα στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ξεκινώντας φυσικά από την οικοδέσποινα του θεσμού.

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018- Ρωσία: Ο καλύτερος παίκτης της είναι ο «12ος» (vid)

Ρωσία

Η Ρωσία είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει το φετινό Μουντιάλ. Ως εκ τούτου πέρασε στα τελικά της διοργάνωσης χωρίς να δώσει προκριματικούς αγώνες. Μάλιστα το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε χώρα της Ανατολικής Ευρώπης. Η εθνική ομάδα των Ρώσων δεν βρίσκεται και στα καλύτερα «φεγγάρια» της, αλλά με σύμμαχο τον «12ατο παίκτη» της, ελπίζει να κάνει μία αξιοπρεπέστατη πορεία. Έχει με το μέρος της την παράδοση. Μια μόνο διοργανώτρια χώρα έχει αποκλειστεί από την φάση των ομίλων: Η Νότια Αφρική το 2010.

Όμιλος

Α γκρουπ:

* Ρωσία

* Ουρουγουάη

* Αίγυπτος

* Σαουδική Αραβία

FIFA WORLD RANKING

66

Παρόλο που το 2008 η Ρωσία βρίσκονταν στην 8η θέση του FIFA WORLD RANKING, μία δεκαετία αργότερα έχει πέσει στην 66η θέση της κατάταξης.

Παρουσίες σε τελικά

10

Η Ρωσία έχει 10 παρουσίες σε τελικά (οι έξι ως Σοβιετική Ένωση).

Τίτλοι

0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο Μουντιάλ.

Προπονητής

Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ: Ο Ρώσος προπονητής είναι παλαίμαχος τερματοφύλακας της εθνικής Ρωσίας και έχει αγωνιστεί με το εθνόσημο της χώρας του σε δύο Μουντιάλ (1994, 2002). Ασχολείται με την προπονητική από το 2004 και οι σημαντικότερες ομάδες που έχει θητεύσει στον πάγκο τους, είναι η Σπαρτάκ και η Ντιναμό Μόσχας. Στο παρελθόν δεν έχει εργαστεί ξανά για λογαριασμό εθνικής ομάδας. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ρωσίας το 2016. Στην προπονητική του καριέρα, έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Πολωνίας με την Λέγκια Βαρσοβίας.

«Αστέρι»

Άλαν Τζαγκόεφ: Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είναι ένας «ολ αράουντ» επιθετικός και με τη φανέλα της εθνικής Ρωσίας έχει καταγράψει 55 εμφανίσεις πετυχαίνοντας 9 τέρματα.

Προεπιλογή

Τερματοφύλακες: Ιγκόρ Ακινφέεφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Βλαντιμίρ Γκαμπούλοφ (Μπριζ), Σοσλάν Τζανάεφ (Ρούμπιν Καζάν), Αντρέι Λούνεφ (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης).

Αμυντικοί: Βλαντίμιρ Γκράνατ, Ρουσλάν Καμπόλοφ, Φεντόρ Κουντριάσοφ (όλοι της Ρούμπιν Καζάν), Ίλια Κουτέποφ (Σπαρτάκ Μόσχας), Ρομάν Νοϊστέντερ (Φενερμπαχτσέ), Κονσταντίν Ράους (Ντιναμό Μόσχας), Αντρέι Σεμένοφ (Αχμάτ Γκρόζνι), Ιγκόρ Σμόλνικοφ (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Μάριο Φερνάντες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Μέσοι: Γιούρι Γκαζίνσκι (Κράσνονταρ), Αλεξάντερ Γκολόβιν, Άλαν Τζακόεφ (και οι δύο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Αλεξάντερ Ερόχιν, Γιούρι Ζίρκοφ, Ντάλερ Κουζιάεφ (όλοι της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Ρομάν Ζόμπνιν, Αλεξάντερ Σαμέντοφ (και οι δύο της Σπαρτάκ Μόσχας), Άντον Μίραντσουκ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Αλεξάντερ Τασάεφ (Ντιναμό Μόσχας), Ντένις Τσερίσεφ (Βιγιαρεάλ).

Επιθετικοί: Άρτεμ Τζιούμπα (Άρσεναλ Τούλα), Αλεξέι Μίραντσουκ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Φεντόρ Σμόλοφ (Κράσνονταρ), Φεντόρ Τσάλοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Official site

www.russiateam.com

Twitter

https://twitter.com/teamrussia?lang=el