Μουντιάλ 2022 - ΑΝΤ1: Τι θα γίνει τελικά με τις ταυτόχρονες μεταδόσεις;

Μπορεί ο ANT1 να είχε εξασφαλίσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσω και του ANT1+ (32 αγώνες από το ελεύθερο κανάλι και 32 αγώνες από τη συνδρομητική πλατφόρμα) εντούτοις όμως δεν παρουσιάστηκε καθόλου έτοιμος.

Μουντιάλ 2022 - ΑΝΤ1: Τι θα γίνει τελικά με τις ταυτόχρονες μεταδόσεις;

Ήδη από τις πρώτες αναμετρήσεις, η πλατφόρμα μετάδοσης δεν άντεξε την μεγάλη επισκεψιμότητα. Τα απανωτά προβλήματα οδήγησαν στη δωρεάν μετάδοση όλων των αγώνων, όμως προέκυψε ένα τελευταίο , αλλά πολύ σημαντικό πρόβλημα.

Αυτό εντοπίζεται στη τελευταία αγωνιστική, που ξεκινάει από αύριο ημέρα Τρίτη (29/11) και ολοκληρώνεται τη Παρασκευή (2/12). Εκεί όπου τα ματς κάθε ομίλου γίνονται την ίδια ώρα. Για παράδειγμα, την Τρίτη συμπίπτουν στις 17:00 τα Ολλανδία-Κατάρ και Ισημερινός-Σενεγάλη, ενώ για τις 21:00 είναι προγραμματισμένα τα Ουαλία-Αγγλία και Ιράν-ΗΠΑ.

Αυτό συνεπάγεται πως είναι αδύνατη η μετάδοση και των αγώνων, αφού πλέον χρησιμοποιείται μόνο το επίσημο κανάλι και όχι το ιντερνετικό. Έτσι οι υπεύθυνοι του καναλιού, βρίσκονται σε αναζήτηση λύσης, με τα επικρατέστερα σενάρια να είναι δύο.

Αφενός, υπάρχει η σκέψη το λιγότερο δημοφιλές παιχνίδι να μεταδοθεί από το Μακεδονία ΤV. Κάτι ωστόσο που «κολλάει» στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο κανάλι έχει άδεια ψυχαγωγικού και όχι ενημερωτικού περιεχομένου. Το δεύτερο σενάριο, είναι να μεταδοθεί online ελεύθερα, μέσω του site του ΑΝΤ1. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ούτε υπάρχει όμως κάποια ενημέρωση.