Η δύσκολη απόφαση του Σλιμάν

Ο Ανίς Μπεν Σλιμάν, είναι ένα από τα ιδιαίτερα πρόσωπα του Μουντιάλ. Κι αυτό, επειδή επέλεξε ν' αγωνισθεί με την εθνική Τυνησίας και όχι της πατρίδας του, της Δανίας. Σε ηλικία 21 ετών, ο Σλιμάν θα κληθεί ν' αντιμετωπίσει στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο, την εθνική ομάδα της χώρας όπου μεγάλωσε.

Η δύσκολη απόφαση του Σλιμάν

«Είναι πολύ περίεργο. Αλλά για να είμαι ειλικρινής είπα στους φίλους μου και σε όλους τους γνωστούς μου, ότι εάν πηγαίναμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα είχαμε αντίπαλο την Δανία στην κλήρωση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο άσος της Μπρόντμπι, ο οποίος δηλώνει φίλαθλος της Δανίας «κάθε ημέρα εκτός από αυτήν».

Γεννημένος στην πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη, από γονείς από την πόλη Σους της νότιας Τυνησίας, ο Σλιμάν, εξηγεί: «Είχα παίξει με την εθνική Under 19 για την Δανία, πήγα καλά και ήμουν πολύ χαρούμενος. Αλλά μετά, ξαφνικά, έλαβα ένα τηλεφώνημα από την εθνική ομάδα της Τυνησίας. Ηταν έκπληξη που με ήθελαν».

Ο υψηλόσωμος (σ.σ. 1.88μ.) μέσος, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια «πολύ δύσκολη επιλογή», αλλά τελικά επέλεξε την φανέλα των «Carthage Eagles»: «Θέλω να τιμήσω τις τυνησιακές μου ρίζες. Το μεγαλύτερο όνειρο των γονιών μου, είναι να με δουν να παίζω για την εθνική ομάδα της Τυνησίας από τότε που ήμουν μικρός. Και θέλω να τους κάνω υπερήφανους».

«Εχει σπουδαίες ικανότητες παρά το νεαρό της ηλικίας του», επισημαίνει ο Αντέλ Σελίμι, πρώην βοηθός προπονητή στην εθνική Τυνησίας και προσθέτει: «Έχει επίσης το πλεονέκτημα, ότι μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις στην μεσαία γραμμή, αλλά και στις πτέρυγες. Και χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια».

Στο Μουντιάλ του Κατάρ, η Τυνησία βρίσκεται στον 4ο όμιλο μαζί με την Γαλλία, την Δανία και την Αυστραλία.

«Ο όμιλος είναι μάλλον δύσκολος. Και θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Αλλά νομίζω ότι κάθε παίκτης θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Η Τυνησία δεν έχει φθάσει ποτέ στη φάση των νοκ άουτ και η πρόκριση θα ήταν πολύ ωραία», τονίζει ο Σλιμάν και προσθέτει: «Δεν έχουμε τα μεγάλα αστέρια, αλλά είμαστε πολύ καλή ομάδα, είμαστε πολύ πειθαρχημένοι και πολύ καλοί στην αμυντική λειτουργία. Εχουμε ικανότητες κι εάν βρεθούμε σε καλή ημέρα και η Γαλλία βρεθεί σε κακή ημέρα, ποτέ δεν ξέρεις. Δεν τους βλέπω τόσο καλούς σε ομαδικό επίπεδο, αλλά περισσότερο ατομικά. Και αυτό μπορεί να είναι κάτι καλό για εμάς».

Σύμφωνα με τον νεαρό άσο, το ματς με την Δανία θα είναι το πιο περίπλοκο: «Αυτήν την στιγμή, η Δανία είναι καλύτερη από την Γαλλία. Διαθέτει πολύ καλή ομάδα και πολλούς καλούς παίκτες. Προσωπικά, θα είναι ένα πιο δύσκολο παιχνίδι απ' αυτό με την Γαλλία, αλλά και επειδή έχω συναισθήματα για την Δανία. Ποτέ δεν φοβήθηκα ένα παιχνίδι και δεν θα το φοβηθώ ποτέ. Είτε είναι η Βραζιλία, η Γαλλία, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, θα είναι πραγματικά μια μεγάλη πρόκληση και μια μεγάλη ευκαιρία να δείξω ποιός είμαι, στην διεθνή σκηνή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ