Μουντάλ 2022 - Κατάρ: Τηλεργασία κατά 80% και κλειστά σχολεία

Το Κατάρ έκανε γνωστό ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους θα πρέπει να δουλεύουν από το σπίτι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 (20/11-18/12). 

Μουντάλ 2022 - Κατάρ: Τηλεργασία κατά 80% και κλειστά σχολεία

Τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία θα έχουν μειωμένο ωράριο, μόνο μέχρι το μεσημέρι μεταξύ 1ης Νοεμβρίου και 17 Νοεμβρίου, και στη συνέχεια θα παραμείνουν κλειστά για όλη την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τουλάχιστον μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Ο Μοχάμεντ Αλ Χάτζρι, εκπρόσωπος του γραφείου επικοινωνίας της κυβέρνησης του Κατάρ, δήλωσε ότι τα μέτρα αποφασίστηκαν αφού «λήφθηκαν υπόψη το δημόσιο συμφέρον και η προετοιμασία του κράτους για τη διοργάνωση του τουρνουά».

Συνολικά 32 ομάδες θα συμμετάσχουν, και οι αγώνες θα διεξαχθούν σε οκτώ στάδια συγκεντρωμένα γύρω από τη Ντόχα, τη μόνη μεγάλη πόλη στο Κατάρ, η οποία είναι η μικρότερη που θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Το αραβικό κράτος του Κόλπου έχει δημιουργήσει ένα νέο δίκτυο μεταφορών ενόψει του τουρνουά, συμπεριλαμβανομένων των οδών ταχείας κυκλοφορίας και ενός συστήματος μετρό που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2019, αλλά ποτέ δεν δέχθηκε τον αριθμό των επισκεπτών που αναμένονται κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ