Μόντριτς: «Ο Ντάλιτς μας βοήθησε αρκετά»

Το ρόλο του Ζλάτκο Ντάλιτς στην πορεία της Κροατίας, από το... χείλος του γκρεμού (αποκλεισμός από την τελική φάση) ως τον τελικό του Μουντιάλ, εξήρε ο Λούκα Μόντριτς.

Μόντριτς: «Ο Ντάλιτς μας βοήθησε αρκετά»

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (15/7) τελικού με τη Γαλλία στη Μόσχα, ο αρχηγός των "χρβάτσκι" στάθηκε στην ψυχολογική τόνωση που πρόσφερε στον ίδιο και τους συμπαίκτες του η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον νεαρό προπονητή, παραμονές του τελευταίου αγώνα των προκριματικών με την Ουκρανία.

«Η πρόκρισή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχε τεθεί σε κίνδυνο και, στο πρώτο και πιο σημαντικό παιχνίδι του, μας ανέβασε το ηθικό, μας έδωσε αυτοπεποίθηση και πίστη στους εαυτούς μας. Μας είπε ότι, παρά την κρίση, παραμένουμε καλοί παίκτες. Πήραμε το αποτέλεσμα με την Ουκρανία, μετά νικήσαμε στα μπαράζ την Ελλάδα και ένα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας πάει στον προπονητή. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο, είναι η ειλικρίνιά του, η συμπεριφορά του, η προσέγγισή του στον καθένα ξεχωριστά. Εχει δείξει ποιότητα, όχι μόνο ως προπονητής, αλλά και ως προσωπικότητα», τόνισε ο μέσος της Ρεάλ.

Ο Λούκα Μόντριτς ρωτήθηκε στη συέντευξη Τύπου για τις πιθανότητές του να κερδίσει τη «χρυσή μπάλα», δεδομένου ότι κατέκτησε το Champions League με τη Ρεάλ και βρίσκεται στον τελικό του Μουντιάλ με την εθνική Κροατίας. «Εχω επαναλάβει πολλές φορές ότι επικεντρώνομαι στην επιτυχία της εθνικής μου ομάδας. Είναι σπουδαίο να μπαίνει το όνομά σου σε αυτή τη συζήτηση, αλλά δεν είναι αυτό που με απασχολεί. Θέλω να κερδίσει η ομάδα μου, θέλω με τη βοήθεια του Θεού να κατακτήσουμε αύριο το Μουντιάλ. Τα υπόλοιπα, δεν είναι στο χέρι μου. Αυτό που εύχομαι είναι η επιτυχία της εθνικής ομάδας, όχι οι προσωπικές διακρίσεις», δήλωσε ο αρχηγός της Κροατίας.