Βραζιλία-Μεξικό 2-0: Με σκορ καρμπόν...

Με γκολ των Νεϊμάρ (51΄) και Φιρμίνο (87΄) η Βραζιλία λύγισε (2-0) τον γκολκίπερ Οτσόα που κρατούσε ως τότε όρθιο το Μεξικό και πήρε την πρόκριση για τις 16 του Μουντιάλ.

Βραζιλία-Μεξικό 2-0: Με σκορ καρμπόν...

Η Βραζιλία πέτυχε την τρίτη νίκη της με σκορ 2-0 στη διοργάνωση. Χρειάστηκε να ιδρώσει αρκετά ωστόσο για να κάμψει την αντίσταση του Μεξικό που είχε τον Οτσόα σε πολύ καλή μέρα κάτω από τα δοκάρια.

Ο 32χρονος γκολκίπερ σταμάτησε σε πολλές περιπτώσεις του «καριόκας» αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 51΄ όταν ο Νεϊμάρ άλλαξε τη μπάλα με τον Γουίλιαν και με προβολή νίκησε τον ανίκητο μέχρι εκείνη τη στιγμή Οτσόα.

Το γκολ άλλαξε τη μορφή του αγώνα, καθώς οι Μεξικανοί ανοίχτηκαν, αφήνοντας κενά στην άμυνά τους. Ο Οτσόα άντεξε ως το 88΄ όταν ο Νεϊμάρ έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε, ο γκολίκπερ ακούμπησε τη μπάλα και ο επερχόμενος Φιρμίνο (δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι) την έσπρωξε στα δίχτυα.

Έτσι η «σελασάο» προκρίθηκε για έβδομη διαδοχική διοργάνωση στα προημιτελικά ενώ το Μεξικό συμπλήρωσε επτά συνεχόμενους αποκλεισμούς στη φάση των «16». Η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή 6/7, το νικητή της αναμέτρησης Βέλγιο-Ιαπωνία.

Σε αυτό το ματς δεν θα αγωνιστεί ο Κασεμίρο, που δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Σε ηλικία 39 χρονών και 139 ημερών ο Ράφα Μάρκεζ έγινε ο γηραιότερος παίκτης που συμμετείχε σε νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ μετά τον θρυλικό Στάνλεϊ Μάθιους το 1954 στον αγώνα Αγγλίας-Ουρουγουάης.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Σαμάρα

Βραζιλία-Μεξικό 2-0,

Σκόρερ: 51΄ Νεϊμάρ, 88΄Φιρμίνο

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κάρτες: Φιλίπε Λουίς (43΄), Κασεμίρο (59΄, χάνει τον προημιτελικό) - Αλβαρες (38΄), Ερέρα (55΄), Σαλσέδο (77΄), Γκουαρδάδο (90΄+)

Οι συνθέσεις:
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τιτέ): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Κασεμίρο, Παουλίνιο (80΄ Φερναντίνιο), Γουίλιαν (90+1΄ Μαρκίνιος), Κουτίνιο (86΄ Φιρμίνο), Νεϊμάρ, Ζεσούς

ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Γκαγιάρδο, Αγιάλα, Σαλσέδο, Αλβαρες (55΄ Ντος Σάντος), Γκουαρδάδο, Ερέρα, Μαρκές (46΄ Λαγιούν), Λοσάνο, Βέλα, Ερνάντες (60΄ Χιμένες)