Ο έλεγχος των Ιρανών του Ολυμπιακού

Τι έκαναν Χατζισαφί και Ανσαριφάρντ στο παιχνίδι του Ιράν με την Ισπανία. Η μεγάλη ευκαιρία του Καρίμ και ο τραυματισμός του Εσάν.

Ο έλεγχος των Ιρανών του Ολυμπιακού

Ίδρωσε η Ισπανία για να κάμψει την αντίσταση του σκληροτράχηλου Ιράν. Μία ομάδα που παλεύει με όλες της τις δυνάμεις και αποδεικνύεται πολύ σκληρό καρύδι. Οι Ιρανοί με τρεις βαθμούς παραμένουν μέσα στο… κόλπο της πρόκρισης και την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν την Πορτογαλία.

Και στο παιχνίδι με την Ισπανία ήταν στο αρχικό σχήμα του Ιράν οι δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Εσάν Χατζισαφί και Καρίμ Ανσαριφάρντ ήταν και πάλι βασικοί από τον Κάρλος Κεϊρόζ.

Ο πρώτος ήταν και πάλι αρχηγός για τους Πέρσες και αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ. Είχε αρκετά καλή παρουσία και μάλιστα αυτός ήταν που είχε αναλάβει την εκτέλεση όλων των στατικών φάσεων. Μη ξεχνάμε πως από μία καλή δική του εκτέλεση φάουλ το Ιράν είχε σκοράρει κόντρα στο Μαρόκο. Ο Χατζισαφί στο πρώτο μέρος σε σύγκρουση με συμπαίκτη του βρέθηκε στο έδαφος πιάνοντας τον δεξί του δικέφαλο. Συνέχισε κανονικά το παιχνίδι, αλλά αντικαταστάθηκε στο 69’ από τον Μοχαμαντί. Κατά την αλλαγή του φάνηκε να τον ενοχλεί το δεξί του πόδι και μένει να δούμε τι ακριβώς έχει πάθει.

Όσον αφορά στον Καρίμ Ανσαριφάρντ σε ακόμα ένα ματς είχε ειδικό ρόλο από τον Κάρλος Κεϊρόζ. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έπαιξε στην αριστερή πλευρά μπροστά από τον Χατζισαφί. Ο Καρίμ είχε και αυτός σχετικά καλή παρουσία, αλλά αξίζει να σημειώσουμε πως το Ιράν αμύνεται μαζικά και δεν είναι απλό για έναν επιθετικό.

Παρόλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο και με το 0-0 να μην έχει αλλάξει ο Ανσαριφάρντ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Τον είδαμε, πάντως και τον Καρίμ να εκτελεί κόρνερ. Ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» αντικαταστάθηκε στο 74’ από τον Αλιρέζα.