Σερβία-Κόστα Ρίκα 1-0: Το αριστούργημα του Κόλαροφ

Με μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ που θα ζήλευε και Βραζιλιάνος ο Αλεξάνταρ Κόλαροφ χάρισε τη νίκη 1-0 στη Σερβία στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα.

 

Σερβία-Κόστα Ρίκα 1-0: Το αριστούργημα του Κόλαροφ

Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι δυο ομάδες πρόσφεραν μέτριο θέαμα. Οι Σέρβοι, αν και είχαν κατοχή (38% - 62%) δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο 45άλεπτο. Λιγοστές οι φάσεις, άφησαν ασυγκίνητους τους θεατές.

Στο 12΄ο Γκονσάλες αστόχησε μόνος του μπροστά στην εστία ενώ στο 27΄ο Νάβας σταμάτησε τον Μιλίνκοβιτς -Σάβιτς, στο τετ α τετ.

Πάλι ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα έσωσε την εστία στο 50΄ προ του Μίτροβιτς. Στο 56΄ όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο τέλειο χτύπημα του αρχηγού Κόλαροφ από πλάγια θέση.

Στο 67' πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Τζόελ Κάμπελ (αντί του Ουρένια). Δεν μπόρεσε ωστόσο να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας του.

Βασικοί ξεκίνησαν για τη Σερβία ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού, Λούκα Μιλιβόγεβιτς, αλλά κι ο άλλοτε τερματοφύλακας του Εργοτέλη, Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς.

Ο φορ του ΠΑΟΚ, Πρίγιοβιτς μπήκε αλλαγή στο 89' αντί του Μίτροβιτς και παραλίγο να αποβληθεί για χτύπημα πάνω στη φάση σε αντίπαλο. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και έκρινε πως δεν υπήρχε παράβαση.

Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έφτασε τις 104 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Σερβίας και ανέβηκε στην πρώτη θέση του πίνακα συμμετοχών όλων των εποχών.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Σαμάρα Αρένα

Σερβία-Κόστα Ρίκα 1-0

Σκόρερ: 57΄Κόλαροφ

Διαιτητής: Mαλάγκ Ντιεντιού (Σενεγάλη)

Κάρτες: Κάλβο, Γκούσμαν - Ιβάνοβιτς, Πρίγιοβιτς

Οι συνθέσεις:

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Όσκαρ Ραμίρες): Νάβας, Ακόστα, Γκονσάλες, Μπόρχες, Ντουάρτε, Βενέγας (60΄ Μπολάνιος), Κάλβο, Γκαμπόα, Ρουίς, Γκουσμάν (73΄ Κολινδρές), Ουρένια (67΄ Κάμπελ)

ΣΕΡΒΙΑ (Μλάντεν Κρστάιτς): Στοΐκοβιτς, Τόσιτς, Μιλιβόγιεβιτς, Ιβάνοβιτς, Μίτροβιτς (89΄ Πρίγιοβιτς), Τάντιτς (82΄ Ρουκάβινα), Κολάροβ, Μιλένκοβιτς, Σεργκέι, Μάτιτς, Λιάιτς (69΄ Κόστιτς).