Μουντιάλ 2018 - Κόστα Ρίκα: Με... οδηγό το 2014 (vid)

H μεγάλη έκπληξη του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, πάει στη Ρωσία με όνειρα για ανάλογη πορεία.

Μουντιάλ 2018 - Κόστα Ρίκα: Με... οδηγό το 2014  (vid)

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

Με τους βασικούς παίκτες της επιτυχίας του 2014 να βρίσκονται στην αποστολή τέσσερα χρόνια γηραιότεροι αλλά και εμπειρότεροι, οι "ιππότες" της Κόστα Ρίκα πάνε στο Μουντιάλ με στόχο να πραγματοποιήσουν μία ακόμη εξαίσια πορεία στα τελικά του θεσμού. Μπροστά τους θα "βρουν" τη Βραζιλία του "Τίτι", αλλά και άλλες δύο ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες μεσαίας δυναμικότητας, την Ελβετία και τη Σερβία. Στους προκριματικούς αγώνες προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τον όμιλο τους, πίσω από το Μεξικό.

Όμιλος

5ος όμιλος:

*Βραζιλία

*Ελβετία

*Κόστα Ρίκα

*Σερβία

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.Μεξικό 21

2.Κόστα Ρίκα 16

3.Παναμάς 13

4.Ονδούρα 13

5.ΗΠΑ 12

6.Τρινιντάδ 6

FIFA WORLD RANKING

25

Η Κόστα Ρίκα βρίσκεται στη 25η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της FIFA.

Παρουσίες σε τελικά

4

1990 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιταλία)

2002 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιαπωνία και την Νότια Κορέα)

2006 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γερμανία)

2014 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Βραζιλία)

Τίτλοι

0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Προπονητής

Όσκαρ Ραμίρεζ: Ο 53χρονος προπονητής ανέλαβε την εθνική ομάδα της Κόστα Ρίκα το 2015. Αυτή είναι η δεύτερη θητεία του στον πάγκο των Νοτιοαμερικανών καθώς από το 2006 μέχρι το 2008 βρισκόταν στο τεχνικό τιμ ως βοηθός προπονητή. Στο παρελθόν έχει εργαστεί μόνο σε συλλόγους του πρωταθλήματος της χώρας (Αλαχελένσε, Σάντος ντε Γκουάπιλες). Ως ποδοσφαιριστής εκπροσώπησε την Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ του 1990 που διεξήχθη στην Ιταλία.

«Αστέρι»

Κέιλορ Νάβας: O 31χρονος πορτιέρε της Ρεάλ Μαδρίτης στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τους "μερέγχες" και είναι έτοιμος με τη ψυχολογία στα ύψη να ηγηθεί στη νέα συμμετοχή της εθνικής ομάδας της Κόστα Ρίκα σε Μουντιάλ. Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του έχει αγωνιστεί 76 φορές κάτω από την εστία.

Προεπιλογή

Τερματοφύλακες: Κέιλορ Νάβας (Ρεάλ Μαδρίτης), Πάτρικ Πέμπερτον (Αλαχουελένσε), Λιονέλ Μορέιρα (Ερεντιάνο)

Αμυντικοί: Κριστιάν Γκαμπόα (Σέλτικ), Ίαν Σμιθ (Σάντος ντε Γκουαπίλες), Ρόναλντ Ματαρίτα (Νιου Γιορκ Σίτι), Μπράιαν Οβιέδο (Σάντερλαντ), Όσκαρ Ντουάρτε (Εσπανιόλ), Τζιανκάρλο Γκονζάλες (Μπολόνια), Φρανσίσκο Κάλβο (Μινεσότα), Κένταλ Γουόστον (Βανκούβερ), Τζόνι Ακόστα (Ριονέγκρο Αγκίλας)

Μέσοι: Νταβίντ Γκουσμάν (Πόρτλαντ), Γιέλτσιν Τεχέδα (Λωζάννη), Σέλσο Μπόρχες (Λα Κορούνια), Ράνταλ Ασοφέιφα (Ερεντιάνο), Ρόντνεϊ Γουάλας (Νιου Γιορκ Σίτι), Μπράιαν Ρουίς (Σπόρτινγκ Λισσαβώνας), Ντάνιελ Κολίντρες (Ντεπορτίβο Σαπρίσα), Κριστιάν Μπολάνος (Ντεπορτίβο Σαπρίσα)

Επιθετικοί: Γιόχαν Βένεγκας (Ντεπορτίβο Σαπρίσα), Τζόελ Κάμπελ (Μπέτις), Μάρκος Ουρένα (Λος Άντζελες).

Official site

https://futbol.cr/

Twitter

https://twitter.com/futbolcr?lang=el