Η έκθεση των παρατηρητών ρίχνει στα «μαλακά» ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Με βαριά πρόστιμα κινδυνεύουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Η έκθεση των παρατηρητών ρίχνει στα «μαλακά» ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ θα λογοδοτήσουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του τελικού.

Η έκθεση των τριών παρατηρητών που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ καταγράφει τα περιστατικά που συνέβησαν, ενώ αναμένεται και η έκθεση της ΕΛΑΣ, ώστε να ξεκαθαριστεί αν υπάρχουν επιπλέον περιστατικά που δεν συμπεριλήφθηκαν. Ωστόσο, σημειώνεται ότι η έκθεση της αστυνομίας έχει συμπληρωματικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του δικαστή για το αν ληφθεί υπόψη.

Οι φωτοβολίδες και τα αντικείμενα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο δεν έφεραν προσωρινή διακοπή και δεν προκάλεσαν σωματικές βλάβες. Ακόμα έχει σημειωθεί ότι ο αγώνας ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε την προγραμματισμένη ώρα χωρίς διακοπές ή καθυστερήσεις.

Από την εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, όπως αναφέρεται στην έκθεση, δεν προκλήθηκαν σωματικές βλάβες ή φθορές ιδιοκτησίας. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ομάδες θα κινδύνευαν άμεσα με αφαίρεση βαθμών και με τιμωρία της έδρας τους. Επιπλέον, η έκθεση καταγράφει, άναμμα καπνογόνων, για το οποίο οι ομάδες θεωρούνται υπότροπες και όχι δις υπότροπες, ώστε να κινδυνεύουν με τιμωρία έδρας. Οι υποτροπές για πρωτάθλημα και κύπελλο λογίζονται ξεχωριστά.

Όσον αφορά στο χώρο αποδυτηρίων και στη φυσούνα δεν καταγράφεται κάποιο περιστατικό, ενώ έχει σημειωθεί ότι οι ομάδες κατέφθασαν και αποχώρησαν από το Ολυμπιακό Στάδιο χωρίς προβλήματα. Αν ληφθούν υπόψη όλα τα παραπάνω, η τιμωρία που θα επιβληθεί στα δύο σωματεία θα είναι χρηματικό πρόστιμο και όχι αφαίρεση βαθμών ή τιμωρία έδρας.