Φόβος και τρόμος στην Αθήνα (vids)

Εστίες σοβαρών επεισοδίων σε όλη την Αθήνα, ενώ όσο περνάνε οι ώρες η κατάσταση κλιμακώνεται παρά τα δρακόντεια μέτρα που έχει λάβει η αστυνομία.

Φόβος και τρόμος στην Αθήνα (vids)

Με τους χειρότερους οιωνούς έχει ξεκινήσει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Την Πέμπτη το βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια κοντά στα γραφεία του συνδέσμου φίλων της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή το σκηνικό έχει γίνει πολύ πιο άγριο. Νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη είχαμε συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συνέβη στο 100%, αφού οι συμπλοκές συνεχίστηκαν με τους αστυνομικούς.

Μερικές ώρες αργότερα σημειώθηκαν επεισόδια σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, την Ακαδημίας. Επιθέσεις οπαδών έχουν σημειωθεί στην πλατεία Κάνιγγος, την οδό Πατησίων, τα Εξάρχεια και τη Σταδίου! Η κατάσταση είναι έκρυθμη και η νύχτα στην πρωτεύουσα είναι πολύ δύσκολη. Οι συμπλοκές οπαδών συνεχίζονται σε όλη την Αθήνα με την αστυνομία να είναι επί ποδός πολέμου μερικές ώρες πριν τη σέντρα του τελικού.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στην Αθήνα, ενώ να σημειώσουμε πως στις 05:00 ξεκινάει από τα διόδια των Μαλγάρων το κομβόι με τα πούλμαν των οπαδών του ΠΑΟΚ. Γίνεται αντιληπτό πως η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο ζόρικη το Σάββατο όταν θα έχει κατέβει στην Αθήνα ο κύριος όγκος των οπαδών του ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή οι εστίας επεισοδίων είναι παντού και με μεγάλη ένταση.

Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση και μάλιστα σύμφωνα με όσους γνωρίζουν αυτές τις καταστάσεις πρόκειται για μέτρα που θυμίζουν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι Αρχές ανησυχούν πολύ στο ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση οπαδών του ΠΑΟΚ με οπαδούς άλλων ομάδων στην Εθνική οδό. Τα μέτρα θα κλιμακώνονται όσο θα περνάει η ώρα και θα πλησιάζουμε προς την έναρξη του αγώνα. Να σημειώσουμε ότι είναι επί ποδός περίπου 2.000 αστυνομικοί.

Τα επεισόδια στην πλατεία Καραϊσκάκη

Επεισόδια και στην Ακαδημίας