Κωνσταντίνος Τζολάκης, όπως Δημήτρης Ελευθερόπουλος και Μπάλας Μέγερι

Από την εξέδρα βρέθηκε ξαφνικά στην ενδεκάδα της Τούμπας ο Τζολάκης για το ματς Κυπέλλου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (4/3, 21.30). Ποιες οι ομοιότητες με τις περιπτώσεις των Ελευθερόπουλου και Μέγερι.

Κωνσταντίνος Τζολάκης, όπως Δημήτρης  Ελευθερόπουλος και  Μπάλας Μέγερι

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης θα επιστρατευτεί από τον Πέδρο Μαρτίνς στον αποψινό ημιτελικό Κυπέλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (4/3, 21.30). Ο 17χρονος τερματοφύλακας θα αντικαταστήσει τον Ζοσέ Σα, ο οποίος το πάλεψε για να παίξει, αλλά δεν είχε ξεπρηστεί το δεξί του μάτι.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Οριστικά με Τζολάκη στην Τούμπα ο Ολυμπιακός

Η περίπτωση του Τζολάκη θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό άλλους δύο τερματοφύλακες που φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Θα πρέπει να πάμε στον μακρινό Σεπτέμβρη του 1996 για να θυμηθούμε ότι από το πουθενά βρέθηκε στην ενδεκάδα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Ο τότε 20χρονος τερματοφύλακας είχε παίξει – όπως και ο Τζολάκης – στην Θεσσαλονίκη. Όχι στην Τούμπα, αλλά στο Καυτανζόγλειο εναντίον του Ηρακλή σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός κέρδισε με γκολ του Ίβιτς στο 81’. Ο Ελευθερόπουλος είχε αντικαταστήσει τον Φώτη Στρακόσια, ο οποίος δεν είχε πείσει τον Μπάγεβιτς στα πρώτα τέσσερα ματς της σεζόν και από το πουθενά έδωσε την ευκαιρία στον πιτσιρικά τότε «Ελέ».

Και ο Μπάλας Μέγερι θυμίζει κάτι από… Τζολάκη. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας που ήρθε από σπόντα στα μέρη μας το καλοκαίρι του 2010, έκανε ντεμπούτο επίσης από… σπόντα σε παιχνίδι Champions League στο Ντόρτμουντ – Ολυμπιακός τον Νοέμβριο του 2011. Ο Φράνκο Κοστάντζο είχε ξεκινήσει βασικός στη σεζόν, αλλά οι συνεχόμενες γκάφες του Αργεντινού ανάγκασαν τον Βαλβέρδε να ρίξει στη «μάχη» τον 21χρονο τότε Μαγυάρο γκολκίπερ, γιατί δεν έβλεπε προκοπή με τον Κοστάντζο.

Κοινό σημείο και των τριών; Ότι και οι τρεις ξαφνικά πήραν γάντια βασικού και έπαιξαν σε τρία εκτός έδρας ματς υψηλών απαιτήσεων. Ο δε Τζολάκης πάντως δεν ήταν δεύτερος γκολκίπερ όπως οι Μέγερι και Ελευθερόπουλος. Τρίτος είναι στην "ιεραρχία", αλλά εκτός από τον Σα, νοκ άουτ είναι και ο Αλέν με θλάση από την προπόνηση στο "Emirates".

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Οριστικά με Τζολάκη στην Τούμπα ο Ολυμπιακός