ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0: Προβάδισμα πρόκρισης με αμφισβητούμενο πέναλτι (vids)

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 2-0 του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Τούμπας, ανοίγοντας το σκορ με αμφισβητούμενο πέναλτι.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0: Προβάδισμα πρόκρισης με αμφισβητούμενο πέναλτι (vids)

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε ορμητικά με σαφώς επιθετικότερες διαθέσεις μετά και την ήττα από τον ΠΑΟ πριν τρεις μέρες. Όμως η πρώτη καλή και σημαντική ευκαιρία ανήκε στον ΠΑΟ. Στο 15' ο ΠΑΟ πλησίασε στο γκολ με επιθετική ενέργεια των Μακέντα και Χατζηγιοβάνη που κατέληξε σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Κουρμπέλη, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης.

Στο 30' πάλι ο Κουρμπέλης είχε τελική, με σουτ άστοχο ψηλότερα από την εστία του Πασχαλάκη.

Τρία λεπτά αργότερα ο Πέλκας από πάσα του Μπίσεσβαρ ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ινσούα και το πέναλτι που καταλόγισε ο Ελβετός διαιτητής, μετέτρεψε σε γκολ ο Βιεϊρίνια ένα λεπτό αργότερα. Στη συγκεκριμένη φάση ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα, καθώς στο ριπλέι φάνηκε πως ο Αργεντινός μπακ των «πράσινων» βρήκε πρώτα τη μπάλα και μετά είχε επαφή με τον Πέλκα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τελικό σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 44' που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξεκινησε με κυριαρχικές διαθέσεις και στο 49' είχε τελική με ωραίο γωνιακό σουτ που έδιωξε ο Διουδης με πλονζόν.

Στο 56' ο ΠΑΟ έδειξε τα «δόντια» του, αλλά το σουτ του Νάγκι έφυγε άουτ. Ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε αλλαγή με την είσοδο του Λάμπρου στο 62' και ο Κατερινιώτης επιθετικός στο επόμενο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία όταν μπερδεύτηκε κι έχασε τον έλεγχο της μπάλας σε πολύ καλή θέση. Ο ίδιος παίκτης έχασε στο 71' ακομα μεγαλύτερη ευκαιρία πλασάροντας τον Διούδη που έδιωξε σωτήρια με το πόδι σε κόρνερ.

Ομως στο 72' ο Βαρέλα βρήκε λύση και με καρφωτή κεφαλιά σε φάουλ του Βιεϊρίνια, κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού γράφοντας το 2-0. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να βομβαρδίζει την εστία του Διούδη και στο 80' πάλι ο Λάμπρου έχασε τρίτη προσωπική ευκαιρία για ένα γκολ και λίγο αργότερα μια ακόμα.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Το πέναλτι στον Πέλκα και η εκτέλεση του Βιεϊρίνια για το 1-0 (vid)

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ο ΠΑΟΚ ζήτησε αποβολή του Πούγγουρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα (vid)

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Το γκολ του Βαρέλα για το 2-0 (vid)

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Τα highlights του αγώνα (vid)

Μικρογραφία

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Σέρερ (Ελβετίας)

Σκόρερ: 34’ πεν. Βιεϊρίνια, 72’ Βαρέλα

Κίτρινες: 23’ Πούγγουρας, 44’ Μίσιτς

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Πέλκας (62’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (82’ Άκμπομ)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Ανουάρ (77’ Δώνης), Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (54’ Νάγκι), Ζαχίντ, Μπουζούκης (81’ Περέα), Μακέντα.