Ολυμπιακός: Μία σκοτούρα από το πουθενά

Το 0-0 με τη Λαμία για το Κύπελλο κρατάει σε εγρήγορση τον Ολυμπιακό ενόψει της ρεβάνς του Καραϊσκάκη, σε μία περίοδο που η «μάχη» για το πρωτάθλημα έχει φουντώσει για τα καλά.

Ολυμπιακός: Μία σκοτούρα από το πουθενά

Ο Ολυμπιακός είχε τις φάσεις (λιγοστές η αλήθεια είναι) και θα μπορούσε από το πρώτο ματς με την Λαμία να «καθαρίσει» την πρόκριση και ο Μαρτίνς να δώσει τη δυνατότητα και στη ρεβάνς σε αρκετά παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής έως τώρα, να πάρουν τις ευκαιρίες τους.

Το 0-0 στην Φθιώτιδα δεν εξασφαλίζει φυσικά καμία πρόκριση. Ειδικά μετά το περσινό κάζο, ο Μαρτίνς θα μπει σε σοβαρές σκέψεις αν θα πρέπει να προχωρήσει σε ολικό «λίφτινγκ» στην ενδεκάδα την επόμενη εβδομάδα όταν θα φιλοξενήσει το αξιόμαχο σύνολο του Άκη Μάντζιου.

Σε αυτό το σημείο φυσικά θα πρέπει να σημειώσουμε το εξής: Οι Ελαμπντελαουί και Μασούρας αναμένεται να ξεκινήσουν στον επαναληπτικό, γιατί έχουν δηλωθεί να εκτίσουν την ποινή της μίας αγωνιστικής στο ματς με τον Πανιώνιο που ακολουθεί. Ίσως δούμε και τον Γκιγιέρμε, ο οποίος επίσης έχει συμπληρώσει κάρτες και μάλλον με τους «κυανέρυθρους» θα τον… ξεκουράσει ο Μαρτίνς.

Και πάλι όμως, είτε παίξουν οι τρεις τους, είτε παίξουν και ένας-δυο από τους θεωρητικά «βασικούς» στη ρεβάνς, ο Ολυμπιακός έβαλε από το πουθενά ακόμη μία σκοτούρα στο κεφάλι του σε μία περίοδο που η «μάχη» για το πρωτάθλημα είναι στα… ντουζένια της. Φυσικά, αν οι «ερυθρόλευκοι» είναι στοιχειωδώς σοβαροί, δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στην υπόθεση «πρόκριση». Επίσης, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι θα ξαναδούμε τα περσινά. Να χάνει ο Ολυμπιακός τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη και η Λαμία να «κλέβει» την πρόκριση με μόλις μία φάση στα ερυθρόλευκα «καρέ».

Το φαβορί φυσικά και είναι οι Πειραιώτες. Είναι ανόητο να μπαίνουμε σε διαδικασία να συζητάμε για το ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να βρεθεί στα ημιτελικά. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να το αποδείξουν στο χορτάρι, κάτι που έπρεπε να κάνουν στην Φθιώτιδα και δεν το έπραξαν.

Εξ αρχής το πλάνο ήταν να μην επιστρατεύσει ο Μαρτίνς κανέναν Ελ Αραμπί και κανέναν Βαλμπουενά (τυχαία αναφέρουμε τα ονόματα) για να «καθαρίσει» την πρόκριση επί της Λαμίας. Ο στόχος ήταν να πάρουν τις ανάσες τους στο Κύπελλο, να παίξουν οι «ρεζέρβες» με το συγκρότημα της Φθιώτιδας και ο Μαρτίνς να ετοιμάσει τους «βασικούς» για τα ματς πρωταθλήματος.

Το θετικό είναι ότι μετά την Λαμία ακολουθεί ο Πανιώνιος στο Φάληρο. Τι εννοούμε; Θα μπορούσε να μοιραστεί κατά κάποιο τρόπο ο χρόνος των «βασικών» στα δύο παιχνίδια, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο «φρέσκια» η ομάδα στη διαβολοβδομάδα που έρχεται με Άρσεναλ (μέσα), ΠΑΟΚ (έξω) και Άρσεναλ (έξω).

Δεν υποτιμάμε τους «κυανέρυθρους» σε καμία περίπτωση. Άλλωστε, η ζημιά που έκανε στον α’ γύρο ακόμα στριφογυρίζει στο μυαλό του Μαρτίνς. Όμως, ποιος πιστεύει ότι το ανακάτεμα στην τράπουλα της ενδεκάδας με τον Πανιώνιο μπορεί να δυσκολέψει τον Ολυμπιακό στη διεκδίκηση του τρίποντου κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες.

Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, ενδεχομένως να χρειαστεί να παίξουν περισσότεροι «βασικοί» από τους Ομάρ, Μασούρα και Γκιγιέρμε στη ρεβάνς, προκειμένου να εμφανιστεί στη ρεβάνς ένα σύνολο που θα είναι πιο δεμένο από το σύνολο που είδαμε στην Φθιώτιδα. Κακά τα ψέματα, ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που μόνο με θαύμα μπορεί να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Οπότε, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσει κάποια πράγματα ο Μαρτίνς στο μυαλό του, έτσι ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεων με την Λαμία. Μια Λαμία που έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε «δήμιο» των «μεγάλων» και φαίνεται ότι έχει το… κοκαλάκι της νυχτερίδας στον θεσμό του Κυπέλλου.

Λαμία-Ολυμπιακός 0-0: Θα ξεχαστεί γρήγορα, ανοιχτοί λογαριασμοί

Κριτική παικτών Ολυμπιακού: Τι έδειξαν ο Καφού και ο Μορ

Λαμία-Ολυμπιακός 0-0: Το πέναλτι που ακύρωσε το VAR και τα highlights