ΠΑΟΚ για τον τελικό: «Με κόσμο, αλλιώς όχι στο ΟΑΚΑ»

Θέμα αλλαγής έδρας του τελικού τέθηκε από τον ΠΑΟΚ στη σύσκεψη που είναι σε εξέλιξη

ΠΑΟΚ για τον τελικό: «Με κόσμο, αλλιώς όχι στο ΟΑΚΑ»

Ανέβηκαν με το καλημέρα οι τόνοι στη σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου που είναι σε εξέλιξη. Ο ΠΑΟΚ ζητά αλλαγή έδρας σε περίπτωση που το ματς διεξαχθεί χωρίς κόσμο.

Κάτι που η δεν επιτρέπει η προκήρυξη του Κυπέλλου, η οποία αναφέρει ότι ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Προσθέστε ότι μόνο στο συγκεκριμένο γήπεδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί το VAR.

Αμέσως αντέδρασε η ΑΕΚ που δείχνει να μην συζητά τέτοιο ενδεχόμενο.

Στη σύσκεψη μετέχουν από την ΕΠΟ οι κ.κ. Δέδες, Γαβριηλίδης και Ψαρόπουλος, καθώς και ο υπερσύμβουλος FIFA και UEFA, Πετρ Φούσεκ. Την ΑΕΚ εκπροσωπεί η Αγγελική Αρκάδη, ενώ τον ΠΑΟΚ οι Μάκης Γκαγκάτσης, Κυριάκος Κυριάκος, Ηλίας Γεροντίδης και Παναγιώτης Πλιάτσικας.

Αναλυτικά όσα είπε μετά τη σύσκεψη ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος:

«Η πρώτη σύσκεψη ήταν αρκετά νεφελώδης. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση από την Πολιτεία για τον τελικό. Η Ομοσπονδία, οι ομάδες και ο κύριος Φούσεκ, ζητήσαμε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή πρέπει να γίνονται με κόσμο αυτά τα παιχνίδια. Αυτό θέλουμε όλοι και για αυτό προσπαθούμε. Πρέπει να οργανώσουμε έναν τελικό Κυπέλλου όπως συμβαίνει στα προηγμένα πρωταθλήματα. Από την αστυνομία δεν ειπώθηκε να γίνει το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Εμείς από τη μεριά μας είπαμε ότι δεν είναι τιμητικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνει χωρίς κόσμο.

Όσον αφορά την αλλαγή έδρας, θέσαμε ένα απλό θέμα. Εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για το ΟΑΚΑ με ασφάλεια και παρουσία κόσμου δεν έχουμε λόγο να συζητήσουμε αλλαγή έδρας διεξαγωγής. Αν πάμε όμως σε μια επιλογή κεκλεισμένων των θυρών, ελπίζω να μην πάμε στη λογική να παίξουμε στην έδρα του αντιπάλου χωρίς φιλάθλους. Να βρεθεί ένα γήπεδο να παιχτεί το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για να έχουμε VAR. Δεν αποτελεί προϋπόθεση το γήπεδο για αυτό. Δεν έχουμε καμία επιπλέον πληροφόρηση για κάτι, όλα προς το παρόν είναι σκέψεις... Κάναμε μια κουβέντα με βάση το περσινό φορμάτ αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Δευτέρα».

Η τοποθέτηση της Αγγελικής Αρκάδη

«Δεν υπάρχει λόγος να ανοίγουμε νέα θέματα από τη στιγμή που δεν έχουμε λύσει βασικά θέματα. Υπάρχει απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να γίνει ο αγώνας στο ΟΑΚΑ κι από εκεί και πέρα όταν και εφόσον τεθεί θέμα εκεί, θα δούμε αν υπάρχει λόγος. Πάντως εμείς θεωρούμε πως δεν υπάρχει λόγος να ανοίγει τέτοιο θέμα», ανέφερε. η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αγγελική Αρκάδη και πρόσθεσε: «Η συνάντηση αυτή που έγινε ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, γιατί δεν επιλύθηκε ουσιαστικά κανένα θέμα. Η αστυνομία μας ενημέρωσε πως δεν έχει τη νομιμοποίηση για να πάρει θέση για τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα. Έτσι φτάσαμε σε αδιέξοδο. Θα περιμένουμε τη Δευτέρα, υπάρχει μια συνάντηση και μετά θα μιλήσουμε. Δεν είμαστε εμείς οι διοργανωτές. Θα ενημερωθούμε κι εμείς για το τι θα αποφασιστεί. Η πρόταση της ΑΕΚ είναι να γίνει ο τελικός με φιλάθλους, όπως αρμόζει σε κάθε προηγμένη ποδοσφαιρική χώρα. Λυπάμαι που το λέω, γιατί αυτό είναι αυτονόητο, αλλά στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Είναι πολύ αργά. Δέκα μέρες πριν τον τελικό, θα έπρεπε να μιλάμε για τις συνθήκες τελικού, όπως γίνεται σε κάθε ποδοσφαιρική χώρα».