Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ 2-1- O κυπελλούχος είναι γυμνός...

Με γκολ των Μπαστακού και Λουμπαρδέα η Παναχαϊκή νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και τον υποχρέωσε στην πρώτη του φετινή ήττα στην Ελλάδα.

Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ 2-1- O κυπελλούχος είναι γυμνός...

Η πέμπτη αναμέτρηση της Παναχαϊκής με τον ΠΑΟΚ, στο Κύπελλο, θα μείνει αξέχαστη στους φίλους και τους ανθρώπους των «Αχαιών» αφού, μετά από 4 ήττες πέτυχε την παρθενική της νίκη στο θεσμό επί των Θεσσαλονικέων, με σκορ 2-1, επί του πρωτοπόρου της Σούπερ Λίγκας και κατόχου του τροπαίου!

Του αήττητου στην κορυφαία κατηγορία για 14 ματς «Δικεφάλου», αλλά και του αήττητου στο θεσμό για 15 ματς (σ. από τον προπέρσινο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό που είχε χάσει 2-0).

Η Παναχαϊκή που επέστρεψε μετά από 13 χρόνια στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, σε μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν καλύτερη του αντιπάλου της και θα πάει στην Τούμπα, στις 22 τρέχοντος, με σκορ προς υπεράσπιση.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 35΄ με τον Μπαστακό που πήρε το... ριμπάουντ από την απόκρουση του Πασχαλάκη στο σουτ του Κυνηγόπουλου. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο β΄μέρος αποφασισμένος και ισοφάρισε στο 59΄ με κεφαλιά του Καρέλη.

Ο Λημνιός έχασε ευκαιρία στο 65΄και στο 68΄ο Λουμπαρδέας έκανε το 2-1 που παρά τις αλλαγές του Λουτσέσκου (έβαλε τον Ζαμπά αντί του Μαουρίτσιο, τοποθέτησε τον Λημνιό δεξί μπακ, μεταφέροντας τον Κίτσιου στα αριστερά και τον Τόσκα δίπλα στον Βαρέλα κι έπαιξε με τους Καρέλη, Πέλκα και Ελ Καντουρί στην επίθεση) έμεινε μέχρι το τέλος.

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Κίτρινες κάρτες: Πλέγας, Λουμπαρδέας / Πέλκας

Παναχαϊκή (Σ. Οφρυδρόπουλος): Καπούταγλης, Σταματόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος, Πλέγας, Ελευθεριάδης (66’ Καρατσανάκοφ), Αργυρόπουλος (61’ Κολ), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (82’ Μωραίτης).


ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κίτσιου, Βαρέλα, Μαλεζάς (73’ Μπίσεσβαρ), Τόσκα, Σάχοφ, Μαουρίσιο (81’ Ζαμπά), Λημνιός, Ουάρντα (66’ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Καρέλης.