ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν υπάρχουν φθορές στο Παμπελοποννησιακό

Πολύ σημαντική λεπτομέρεια για όλα όσα συνέβησαν στην Πάτρα το γεγονός πως δεν υπάρχουν ζημιές στην κερκίδα που φιλοξενήθηκαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν υπάρχουν φθορές στο Παμπελοποννησιακό

Οι εικόνες από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο ήταν λυπηρές, αφού εξαιτίας της εκτεταμένης ρίψης χημικών γονείς με τα παιδιά στην αγκαλιά τους προσπαθούσαν να διαφύγουν. Πως φτάσαμε όμως σε αυτό το σημείο και τι γίνεται από εδώ και στο εξής; Στην κερκίδα που βρίσκονταν οι φίλοι του Ολυμπιακού στο ημίχρονο αναγνωρίστηκε ένας οπαδός του Παναθηναϊκού. Προκλήθηκε μία ένταση με τον συγκεκριμένο οπαδό, ο οποίος βγήκε εκτός γηπέδου και πήγε στο σημείο που βρισκόταν μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Μετά από λίγα λεπτά σύμφωνα με όσα μας μετέφεραν και αυτόπτες μάρτυρες η διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε στην κερκίδα που βρίσκονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Μία κερκίδα που ήταν γεμάτη από οικογενειάρχες και μικρά παιδιά κάτι που φάνηκε και από την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα. Οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν κόσμο και να κάνουν χρήση χημικών. Προκλήθηκε ένταση στην κερκίδα με τον κόσμο, όμως, να μετακινείται προς τα αριστερά και να φτάνει στην απέναντι πλευρά του Σταδίου προκειμένου να προστατευτεί.

Η αδικαιολόγητη εισβολή της διμοιρίας των ΜΑΤ και η χρήση χημικών οδήγησε μέχρι και σε διακοπή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κινδυνεύει με τιμωρία, όμως, ένα σημαντικό σημείο που θα παίξει και ρόλο σε όλη αυτή την ιστορία έχει να κάνει και με τις φθορές που έγιναν στο γήπεδο. Για να είμαστε σωστοί μάλλον οι φθορές που δεν έγιναν στο Στάδιο της Πάτρας.

Σύμφωνα με όσα μας μετέφεραν και αυτόπτες μάρτυρες κάτι που αποδεικνύει την αναίτια επίθεση των αστυνομικών είναι και το γεγονός πως στην κερκίδα που κάθονταν οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν υπάρχουν ζημιές. Δεν υπάρχει ούτε σπασμένο κάθισμα, τα οποία πολλές φορές γίνονται… όπλα στα χέρια οπαδών. Οι άνθρωποι των Πειραιωτών προφανώς και θα το χρησιμοποιήσουν στην υπερασπιστική τους γραμμή αν κληθούν για όλα όσα συνέβησαν και γι’ αυτό μετά το ματς φωτογράφιζαν την κερκίδα.

Να σημειώσουμε πως ο Πειθαρχικός Κώδικας αναφέρει πως σε περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας προβλέπεται ποινή τιμωρίας δύο έως τεσσάρων αγωνιστικών και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και τις 250.000 ευρώ! Είναι πολύ σημαντική αυτή η λεπτομέρεια, διότι η αστυνομία έχει κάνει χρήση χημικών εντός γηπέδου χωρίς να έχουν γίνει φθορές σε αυτό κάτι που σημαίνει πως δεν έχει προκληθεί από τον κόσμο.