Τι γίνεται με την πιθανή τιμωρία του Ολυμπιακού(βαθμολογία)

Οι Πειραιώτες κινδυνεύουν μετά τα όσα συνέβησαν στην Πάτρα, αλλά ακόμα και αν τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών μπορεί να εφαρμοστεί στο Κύπελλο Ελλάδας. Τι γίνεται με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τι γίνεται με την πιθανή τιμωρία του Ολυμπιακού(βαθμολογία)

Με τιμωρία κινδυνεύει ο Ολυμπιακός μετά τα όσα συνέβησαν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Το παιχνίδι με την Παναχαϊκή διεκόπη στο 51’ για δέκα λεπτά με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών και η ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική. Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και στο εξής.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την έκθεση του παρατηρητή και της αστυνομίας. Υπάρχει το δεδικασμένο της αφαίρεσης βαθμών από την ΑΕΚ για όσα έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν αποκλείεται όμως η τιμωρία των Πειραιωτών να ισχύσει στο Κύπελλο. Ακόμα κι αν αφαιρεθούν βαθμοί από τον Ολυμπιακό, αναμένεται να γίνει στον όμιλο του Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα υπάρχει θέμα ερμηνείας του Πειθαρχικού Κώδικα. Αν ο Ολυμπιακός κληθεί με το άρθρο 15 τότε δεν αποκλείεται η αφαίρεση βαθμών να αφορά στον όμιλο του Κυπέλλου. Το συγκεκριμένο άρθρο κάνει λόγο απλά για αφαίρεση τριών βαθμών και δεν διευκρινίζει τι γίνεται σε περίπτωση που τα επεισόδια συμβούν σε αγώνα Κυπέλλου με όμιλο και βαθμολογία. Δεν αποκλείεται δηλαδή ο Ολυμπιακός να χάσει τους τρεις από τους έξι βαθμούς που έχει στον πέμπτο όμιλο.

Από την άλλη το άρθρο 13 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρει αφαίρεση βαθμών από μία ΠΑΕ ή ένα σωματείο από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος. Δεν γίνεται δηλαδή λόγος για το Κύπελλο, κάτι που σημαίνει πως όλα είναι θέμα ερμηνείας.

Όσον αφορά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που έχει οριστεί για τις 11 Νοεμβρίου για να διεξαχθεί χωρίς κόσμο στις κερκίδες, θα πρέπει η απόφαση να βγει μέχρι και τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, άρα όλα δείχνουν ότι το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο.

5ος Όμιλος
Σε 2 αγώνες
1. Ολυμπιακός 6 3-0
2. Λεβαδειακός 3 4-1
3. Παναχαϊκή 3 1-2
4. Άρης Αβάτου 0 0-5