Μαρτίνς: «Δεν είμαι ο προπονητής των πολλών αλλαγών»

Ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Λεβαδειακού για το κύπελλο Ελλάδος εμφανίστηκε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Μαρτίνς: «Δεν είμαι ο προπονητής των πολλών αλλαγών»

Ο Πορτογάλος προπονητής των «ερυθρόλευκων» εκθείασε τους παίκτες του, ενώ έκανε ειδική μνεία σε Τουρέ και Ναουέλμ Κούτρη και Γκιγιέρμε που έκαναν πρεμιέρα με την ομάδα (ο Κούτρης έπαιξε πρώτη φορά έπειτα από πέντε μήνες).

Χρησιμοποιήσατε μία εντελώς νέα ομάδα. Έκαναν αρκετοί το ντεμπούτο τους. Τι εικόνα έχετε για τους καινούριους παίκτες, αλλά και συνολικά για την ομάδα σας;

«Είμαι ικανοποιημένος από το παιχνίδι. Είχαμε τον έλεγχο, την κατοχή, ήμασταν σοβαροί. Παίξαμε με πολύ καλό ρυθμό. Το σημαντικότερο είναι ότι παίξαμε με νέα ομάδα, είδαμε πολλά νέα πρόσωπα. Θα μπορούσαμε να έχουμε υψηλότερο επίπεδο από την άποψη της έντασης. Το καταλαβαίνω όμως γιατί κάποια παιδιά έπαιξαν πρώτη φορά όπως ο Τουρέ και ο Ναουέλ. Είμαστε ικανοποιημένοι και από τον Κούτρη, τον Γκιγιέρμε. Είδαμε πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι από τον Μάνο ειδικά στο δεύτερο μέρος. Είμαστε ικαοποιημένοι από τις ενδείξεις. Από τον Σισέ επίσης. Δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε σοβαροί. Πήραμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, το οποίο όμως θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετικό με καλύτερο σκορ, αλλά ο Λεβαδειακός είχε καλή αμυντική λειτουργία. Ο στόχος μας δεν ήταν μόνο η νίκη, αλλά να δούμε και πολλά από τα νέα πρόσωπα».

Από αυτά τα ματς λέμε ότι μόνο μπορείς να χάσεις αν είσαι φαβορί. Από αυτό το ματς είχε πολλαπλά κέρδη ο Ολυμπιακός;

«Συμφωνώ απόλυτα. Οι ενδείξεις ήταν πολύ θετικές. Κερδίσαμε πολλά πράγματα. Ενα από αυτά ήταν ότι ο Ναουέλ έπαιξε για πρώτη φορά και είδαμε τη διαφορά στα δύο ημίχρονα. Χρειάζονται χρόνο αυτά τα παιδιά. Είδαμε ικανότητα στην κυκλοφορία. Είδαμε ότι δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες ειδικά στο τέλος του αγώνα, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί και πρέπει να διορθωθεί. Γενικότερα όμως είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά πολλών παιδιών που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής».

Συνηθίζουμε να λέμε ότι “ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει” και το έχετε κάνει πράξη. Την Κυριακή υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι. Σας προκάλεσαν σήμερα κάποια παιδιά ευχάριστο πονοκέφαλο ενόψει ΠΑΟΚ;

«Δεν συμφωνώ απολύτως με αυτή τη φράση. Δεν είμαι ο προπονητής των πολλών αλλαγών, αλλά δεν συμφωνώ με τη φράση ότι “ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει”. Αυτόν τον πονοκέφαλο ήξερα ότι θα τον είχα από πριν και είμαι τυχερός που έχω παίκτες με τόσο μεγάλες δυνατότητες. Ήξερα από πριν και οι λόγοι που δεν έπαιξαν ήταν ότι δεν ήταν ακόμα έτοιμοι. Ξέρουμε ότι έχουμε ποδοσφαιριστές με ικανότητες και ποιότητα. Το ήξερα εκ των προτέρων και έχω ήδη προβληματιστεί θετικά».