Άρης-Ολυμπιακός 0-1: «Καθάρισαν» Τζολάκης και Ελ Αραμπί

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «Καθάρισαν» για τον Ολυμπιακό Τζολάκης (απέκρουσε πέναλτι του Γκρέι στο 84’) και Ελ Αραμπί (σκόραρε στο 88’) και η ομάδα του Πειραιά νίκησε 1-0 τον Άρη και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Άρης-Ολυμπιακός 0-1: «Καθάρισαν» Τζολάκης και Ελ Αραμπί

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Ολυμπιακός που πέρασε νικηφόρα από το «Κλ. Βικελίδης» επικρατώντας με σκορ 1-0 του Άρη. Οι Πειραιώτες αντέδρασαν μετά την απώλεια στο Περιστέρι και πήραν αυτό που ήθελαν σε μία δύσκολη έδρα. Η ομάδα του Μίτσελ είχε το πλεονέκτημα του 1-0 από το πρώτο παιχνίδι και στη Θεσσαλονίκη τελείωσε τη δουλειά. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ γεμάτο με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες. Στην επανάληψη, όμως, ο Ολυμπιακός πήγε το ματς στα μέτρα του, αλλά το φινάλε ήταν δραματικό. Στο 84’ ο Τζολάκης απέκρουσε πέναλτι του Γκρέι και στο 88’ ο Ελ Αραμπί σκόραρε για να κάνει το 0-1 και να τελειώσει την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό θα βρει απέναντι του την ΑΕΚ.

Με αλλαγές ο Μίτσελ

Έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού ο Μίτσελ με τον Τζολάκη να παίζει στην εστία και τον Βρουσάι αριστερό μπακ. Ο Σαμασέκου ξεκίνησε δίπλα στον Εμβιλά, ενώ στην επίθεση πίσω από τον Μπακαμπού αγωνίστηκαν οι Μασούρας, Βαλμπουενά, Μπιέλ. Από την άλλη πλευρά ο Άλαν Πάρντιου δεν είχε διαθέσιμο δεξί μπακ με αποτέλεσμα να παίξει δεξιά ο Μαζικού και αριστερά ο Πίρσμαν. Ετέμπο και Ντουκουρέ αγωνίστηκαν στα χαφ με τους Νταρίνα, Ιτούρμπε, Μανού Γκαρθία να παίζουν πίσω από τον Γκρέι.

Δυνατό ξεκίνημα ο Άρης

Ο Άρης ήταν η ομάδα που μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και στο 1ο λεπτό απείλησε τον Τζολάκη με δυνατό σουτ του Ετέμπο. Οι Θεσσαλονικείς είχαν αρκετή ένταση στο παιχνίδι τους και θέλησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Οι παίκτες του Μίτσελ από την πλευρά τους δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια και επιστράτευσαν τη δύναμη για να επιβληθούν. Από το 15’ και μετά άρχισε ο Ολυμπιακός να ισορροπεί το παιχνίδι και στο 20’ έκανε αισθητή την παρουσία του με το γυριστό σουτ του Βαλμπουενά που έδιωξε ο Κουέστα.

Ο Μανού Γκαρθία ήταν ο μαέστρος του Άρη και από τα δικά του πόδια περνούσε όλο το παιχνίδι. Ο Νταρίντα μπλοκαρίστηκε από τους ποδοσφαιριστές του Μίτσελ, αλλά ο Άρης γινόταν αρκετά επικίνδυνος κυρίως με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Στο 27’ ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα μία ευκαιρία όταν Μασούρας και Μπακαμπού δεν κατάφεραν να σκοράρουν μετά από γύρισμα του Μπιέλ και στο 34’ ο Γκρέι, στη μοναδική φάση που νίκησε τον Ντόι, είδε τον Τζολάκη να αποκρούει το σουτ που έκανε. Το ματς είχε καλό ρυθμό και αρκετή ένταση με τον Άρη να κάνει πολλές μπαλιές στην πλάτης άμυνας του Ολυμπιακού. Λίγο πριν το φινάλε οι δύο ομάδες έχασαν από μία ευκαιρία και το 0-0 δεν άλλαξε.

Είχε τον έλεγχο, δραματικό φινάλε

Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα ήταν τελείως διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός θέλησε από το ξεκίνημα να επιβάλλει το ρυθμό του και να προστατεύσει το υπέρ του 1-0 από το πρώτο παιχνίδι. Είναι αλήθεια ότι σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε αυτό η ομάδα του Πειραιά και ο Άρης δεν μπόρεσε να κάνει τις ίδιες φάσεις με αυτές που έκανε στα πρώτα 45 λεπτά. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να ελέγχουν το ματς, αλλά τα τελευταία λεπτά απέκτησαν δραματική μορφή.

Ο Άρης στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκρέι από τον Ντόι. Εκεί όλα έδειχναν ότι ο προημιτελικός θα αποκτήσει άλλη ομορφιά, αφού η ομάδα του Πειραιά είχε μείνει με δέκα παίκτες. Ο Γκρέι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε και κράτησε το 0-0 σε ένα κομβικό σημείο που η ομάδα του είχε μείνει και με παίκτη λιγότερο. Και σε εκείνο το σημείο φάνηκε όλα να αλλάζουν για τον Άρη με αποτέλεσμα στο 88’ ο Ελ Αραμπί να βγαίνει απέναντι από τον Κουέστα και φυσικά σε τέτοιες φάσεις δεν αστοχεί. Έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τελείωσε οριστικά η πρόκριση. Έτσι ο Ολυμπιακός πέρασε στα ημιτελικά εκεί όπου θα συναντήσει την ΑΕΚ.

Μικρογραφία

Άρης-Ολυμπιακός 0-1

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Βαντ (Ουγγαρία)

Σκόρερ: 88’ Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 10’ Φαμπιάνο, 35’ Μπιέλ

Κόκκινη: 82’ Ντόι

Συνθέσεις:

Άρης: Κουέστα-Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού - Ετέμπο, Ντουκουρέ - Νταρίντα, Ιτούρμπε (81’ Ματέο Γκαρσία), Μάνου Γκαρθία (76’ Πάλμα) – Γκρέι

Ολυμπιακός: Τζολάκης - Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρουσάι (86’ Ραμόν)- Εμβιλά, Σαμασέκου – Μασούρας (71’ Γκάρι), Βαλμπουενά (62’ Χάμες), Μπιέλ (86’ Σισέ)– Μπακαμπού (71’ Ελ Αραμπί).