ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1: Το γύρισε και πέρασε στον τελικό κυπέλλου ο ΠΑΟΚ (highlights)

Με γκολ στο 84' και στο 96' ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ κόντρα στην ΑΕΚ (2-1) και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου  

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1:  Το γύρισε και πέρασε στον τελικό κυπέλλου ο ΠΑΟΚ (highlights)

Η ομάδα που ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης στην Τούμπα ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, τις ευκαιρίες και ένα χαμένο πέναλτι με τον Βιεϊρίνια (εκτέλεσε στο δοκάρι στο 61'). Παρόλα αυτά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν η ΑΕΚ στο δικό της καλό διάστημα, χάρη και στις αλλαγές του Μανόλο Χιμένεθ στο δεύτερο ημίχρονο προηγήθηκε με τον Γαλανόπουλο, στο 70'.

Οι Θεσσαλονικείς, ωστόσο, ανέλαβαν εκ νέου την πρωτοβουλία στο τελευταίο τέταρτο της συνάντησης και με το γκολ της χρυσής αλλαγής, του Τσέχου Κρμέντσικ βρήκαν το γκολ που τους έβαλε ξανά σε θέση οδηγού, στο 84'. Στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων, ο Ζίβκοβιτς που ήταν άφαντος σε όλο το ματς ανέδειξε την ποιότητά του, σκοράροντας από 35 μέτρα και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για την πρόκριση του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό της 22ας Μαΐου τον Ολυμπιακό.

ΤΑ ΓΚΟΛ

70’: Ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Γαλανόπουλος ερχόμενος με φόρα στο ύψος της μικρής περιοχής έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στη δεξιά γωνία, ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ (0-1).

84’: Ο Μπάμπα πέρασε έξοχη πάσα από τον άξονα της περιοχής σε θέση μέσα δεξιά προς τον Κρμέντσικ και ο Τσέχος με δεξί διαγώνιο βολέ έστειλε τη μπάλα στην απέναντι δεξιά γωνία, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

96': Λάθος του Μιτάι σε παράλληλη πάσα στον άξονα, όπου ο Ζίβκοβιτς έκλεψε τυη μπάλα και με έξοχο ψηλοκρεμαστό αριστερό σουτ από 35 μέτρα έστειλε τη μπάλα πάνω από τον εκτός θέσης Τσιντώτα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Η μικρογραφία

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1

Γήπεδο: Τούμπα
Σκόρερ: 84’ Κρμέντσικ, 96' Ζίβκοβιτς-70’ Γαλανόπουλος.
Διαιτητής: Ντανιέλε Ντόβερι (Ιταλία)
Κίτρινες: Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Κρμέντσικ. Ανσαριφάρντ, Νεντελτσςεάρου, Σβάρνας, Γαλανόπουλος.

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (75’ Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο, Μπαμπά, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (97' Λύρατζης), Σφιντέρσκι (75’ Κρμέντσικ), Ουάρντα (87’ Τσιγγάρας).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι (86’ Κοσίδης), Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος (86’ Νταντσένκο), Λόπες (62’ Μιτάι), Κρίστιτσις (62’ Αμπάνης), Σιμάνσκι (62’ Τάνκοβιτς), Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ.