Όταν έχεις «καεί» με την Λαμία, δεν εφησυχάζεις με τον ΠΑΣ

Όταν ο Μαρτίνς έχει «καεί στον χυλό» με την Λαμία πριν από δύο χρόνια στο Κύπελλο, είναι λογικό να μην ασπάζεται την άποψη ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεμπερδέψει με την πρόκριση χάρη στο γκολ του Χασάν στους «Ζωσιμάδες». Βέβαια, θα είναι και τρελός όποιος δεν πιστεύει ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση.

Όταν έχεις «καεί» με την Λαμία, δεν εφησυχάζεις με τον ΠΑΣ

Το 1-1 του Ολυμπιακού στα Γιάννενα δίνει ένα ασφαλές προβάδισμα στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στον τελικό. Για να μην πάρει το εισιτήριο, θα πρέπει είτε ο ΠΑΣ να αλώσει το Καραϊσκάκη, είτε να υπάρξει πανδαισία γκολ και από τις δύο πλευρές και να έρθει μία εντυπωσιακή – σε σκορ – ισοπαλία (2-2, 3-3, 4-4 κ.ο.κ.). Εκτός κι αν οδηγηθεί το ματς στην παράταση και τότε θα γίνει ούτως ή άλλως ροντέο ο επαναληπτικός της 27ης Απριλίου.

Το επαναλαμβάνουμε: Το 1-1 βάζει τον Ολυμπιακό με το ενάμισι πόδι στον τελικό Κυπέλλου. Όσο καλή ομάδα κι αν είναι ο ΠΑΣ, όσο αξιόπιστο σύνολο κι αν έχει παρουσιάσει από το ξεκίνημα της σεζόν, δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας ότι οι Πειραιώτες είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Τα «χρειάστηκαν» στα Γιάννενα και να έπρεπε να ορθώσει το ανάστημά του ο Σα όσο το σκορ ήταν στο 1-0. Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που έχει τον πρώτο λόγο και με το σκορ των «Ζωσιμάδων» θα αποτελέσει τεράστια αποτυχία αν ο ΠΑΣ καταφέρει να φύγει θριαμβευτής από το Φάληρο.

Ας πάμε τώρα να προσεγγίσουμε τον τρόπο σκέψης του Μαρτίνς με βάση όλα όσα γνωρίζουμε από την τριετή του παρουσία στο λιμάνι. Ο Πορτογάλος τεχνικός ούτε υπερενθουσιάζεται, ούτε υπεραπογοητεύεται. Ειδικά το δεύτερο σενάριο το ζήσαμε έντονα με τον επαναληπτικό του 1-3 στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ. Το πίστευε όταν έλεγε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το θαύμα στο Εμιρέιτς.

Και τώρα φυσικά πιστεύει ότι η ομάδα του θα είναι εκείνη που θα περάσει στον τελικό και θα κατακτήσει στο τέλος το νταμπλ. Εντούτοις, δεν είναι καθόλου σύμφωνος με όλα όσα διαβάζει τις τελευταίες ώρες ότι ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έχει ξεμπερδέψει με την πρόκριση.

Νομίζετε ότι έχει ξεχάσει τα όσα συνέβησαν πριν από δύο χρόνια με την Λαμία; Σκορ 3-3 στο πρώτο ματς στην Φθιώτιδα, ήττα με 0-1 και χαμένο πέναλτι του Φορτούνη στο φινάλε στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη.

Όταν έχει ζήσει λοιπόν εκείνη τη βραδιά, δεν μπορεί να θεωρεί τελειωμένη την υπόθεση «πρόκριση». Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά ο φετινός ΠΑΣ δεν έχει καμία σχέση με την Λαμία του 2019. Πρόκειται για μία ανώτερη ομάδα, πολύ πιο ποιοτική και που σίγουρα θα εμφανιστεί στο Καραϊσκάκη για να παίξει ποδόσφαιρο και να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Όπως είχε κάνει δηλαδή και στις τρεις συναντήσεις της με τους Πειραιώτες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο τη φετινή σεζόν.

Συν τοις άλλοις, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο ΠΑΣ έχει βρει γκολ στα 12 από τα 16 εκτός έδρας παιχνίδια του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Όλα αυτά έχει κατά νου ο Μαρτίνς και για αυτό το λόγο ξεκαθάρισε αμέσως μετά το 1-1 στους «Ζωσιμάδες» ότι η ρεβάνς θα είναι εξίσου δύσκολη…

Το παράδειγμα της Λαμίας, όταν πριν από δύο χρόνια οι παίκτες το είχαν ρίξει στο… σορολόπ και κάνοντας αγγαρεία (σ.σ. κατά διαβολική σύμπτωση σε εκείνο το ματς ο Λοντίγκιν είχε υπερασπιστεί την ερυθρόλευκη εστία!), πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό σκέλος του πρώτου ημιτελικού, σίγουρα είναι ευχάριστο ότι ο Σα συνεχίζει το σερί των πολύ καλών εμφανίσεών του, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ο ΠΑΣ έβγαλε φάσεις που ήταν για γκολ και όχι απλές τελικές προσπάθειες. Κι αυτό είναι απόρροια «θεμάτων» της ανασταλτικής λειτουργίας.

Και τέλος μία κουβέντα για τον Λαλά: Εξακολουθεί να κυμαίνεται σε ρηχά νερά. Το… παρήγορο είναι ότι την ίδια κακή παρουσία είχε και στο ξεκίνημα των πρώην ομάδων του και «ξεμπούκωσε» μετά από τρεις – τέσσερις μήνες. Ελπίζουν στο λιμάνι να συμβεί το ίδιο και στον Ολυμπιακό.