Δύο μέρες πριν από τον τελικό η ΕΠΟ ενημέρωσε Ολυμπιακό-ΑΕΚ ποιοι παίκτες έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Η ΕΠΟ θυμήθηκε δύο μέρες πριν από τον τελικό να ενημερώσει και τυπικά τους φιναλίστ του Κυπέλλου, Ολυμπιακό και ΑΕΚ ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα περσινά ρόστερ

Δύο μέρες πριν από τον τελικό η ΕΠΟ ενημέρωσε Ολυμπιακό-ΑΕΚ ποιοι παίκτες έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Κάλλιο αργά παρά ποτέ; Όχι, στην περίπτωση της ΕΠΟ δεν μπορεί να ισχύσει αυτό, καθώς έχει ενημερωθεί εδώ και μία εβδομάδα από την FIFA ότι θα πρέπει εκείνη να πάρει την απόφαση για τα ρόστερ που θα χρησιμοποιηθούν στον τελικό Κυπέλλου του Πανθεσσαλικού (12/9) και τελικά η Ομοσπονδία αποφάσισε να ενημερώσει προπαραμονή του αγώνα τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ!

Γιατί ο Μαρτίνς πήρε όλους τους παίκτες στον Βόλο

Φυσικά στον Ολυμπιακό και φανταζόμαστε το ίδιο ισχύει και για την "Ένωση", δεν έπεσαν από τα... σύννεφα όταν πληροφορήθηκαν επισήμως ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί με τα περσινά ρόστερ και πώς δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Απορίας άξιο είναι ότι οι προπονητές των δύο ομάδων πληροφορήθηκαν επισήμως από την ΕΠΟ ότι δικαίωμα συμμετοχής για να αγωνιστούν στον Βόλο έχουν οι παίκτες που ανήκαν στους συλλόγους για τη σεζόν 2019-20, δύο μέρες πριν από το παιχνίδι! Κι αυτό είναι κάτι που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, όχι μόνο για την απόφαση της Ομοσπονδίας, αλλά και για το timing που επέλεξε να το ανακοινώσει. Αντί να το ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα που οι δύο ομάδες ξεκινούσαν την προετοιμασία τους για τον τελικό, αποφάσισε να το ανακοινώσει όταν π.χ. ο Ολυμπιακός ήταν καθ΄οδόν για τον Βόλο!

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων σχετικά με τα ρόστερ των φιναλίστ στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας της σεζόν 2019-2020.

Ιδού η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αφού έλαβε γνώση των παρακάτω εγγράφων:
1. της ΕΠΟ στη FIFA από την 2α/09/2020, μετά τη σχετική απόφαση της Ε.Ε./ΕΠΟ της 31ης Αυγούστου 2020 περί αποστολής σχετικού ερωτήματος, αλλά και της απάντησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (επί του ανωτέρω αναφερθέντος θέματος) της 4ης/9/2020.
2. της ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 04/09/2020 προς τη FIFA για το ίδιο θέμα και την απάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στις 07/09/2020, η οποία είναι ταυτόσημη με αυτή προς την ΕΠΟ, και
3. την από 10/09/2020 εισήγηση της Ν. Υ. της ΕΠΟ,
εγκρίνει όπως οι φιναλίστ του τελικού αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος 2019-2020:
- χρησιμοποιήσουν όσους ποδοσφαιριστές είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των δύο ΠΑΕ για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 και μόνον,
- ενημερωθούν εγγράφως από το Τμήμα Μητρώου Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ με την ηλεκτρονική αποστολή των σχετικών λιστών με τα ονόματα των δικαιουμένων συμμετοχής Ποδοσφαιριστών".