Περιφέρεια Αττικής: «Δικαιολογημένο το αίτημα Πατούλη για έγκριση καταλληλότητας της Ριζούπολης»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής που κρίνει δικαιολογημένο το αίτημα του Γιώργου Πατούλη να ζητήσει ενημέρωση για την έγκριση καταλληλότητας του γηπέδου της Ριζούπολης!

Περιφέρεια Αττικής: «Δικαιολογημένο το αίτημα Πατούλη για έγκριση καταλληλότητας της Ριζούπολης»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, αναφορικά με το αίτημα του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, να ζητήσει ενημέρωση για την έγκριση καταλληλότητας του γηπέδου της Ριζούπολης, ώστε να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Η περιφέρεια Αττικής τονίζει ότι είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίτημα του Πατούλη, κάτι που φαίνεται και από την αστυνομία που το κρίνει και αυτή από την πλευρά της ακατάλληλο.

Ανατροπή με Ριζούπολη: Η Περιφέρεια Αττικής επανεξετάζει την έδρα του τελικού

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Είναι απολύτως δικαιολογημένη η απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής να ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού της Περιφέρειας, σχετικά με την έγκριση καταλληλότητας του γηπέδου της Ριζούπολης που χορήγησαν, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο τελικός αγώνας Κυπέλλου ποδοσφαίρου ανάμεσα στις ομάδες Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Πρέπει το Προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας να αντιληφθεί επιτέλους ότι αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη του Περιφερειάρχη, να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού, αλλά και την αξιοπιστία των υπηρεσιακών παραγόντων, τους οποίους περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη, όπως έχει αποδείξει άλλωστε στον ένα χρόνο θητείας του.

Πατούλης: «Υποχρέωση μας η σύσκεψη για τον τελικό, λόγω της έντασης!»

Ο Περιφερειάρχης ουδέποτε παρενέβη στις αρμοδιότητες των διευθυντών. Έκρινε όμως αναγκαίο, γνωρίζοντας το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα πάνω στο ζήτημα της ασφαλούς διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα στο γήπεδο της Ριζούπολης και μόλις πληροφορήθηκε από τον Τύπο, ότι δόθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού η έγκριση καταλληλότητας, να ζητήσει ενημέρωση για το σκεπτικό της απόφασης αυτής.

Αυτή η πρωτοβουλία σε καμία περίπτωση δεν συνιστά έλλειψη εμπιστοσύνης από πλευράς Περιφερειάρχη προς τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη. Αντίθετα, συνιστά διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας και προστασίας τους από κακόβουλα σχόλια, που πιθανόν να πλήξουν το κύρος της Περιφέρειας και των ίδιων προσωπικά.

Ιδιαίτερα μετά τη σημερινή εξέλιξη, όπου η ίδια η Αστυνομία φέρεται να κρίνει για δικούς της λόγους ως ακατάλληλο για τη διεξαγωγή του αγώνα, το συγκεκριμένο γήπεδο.

Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Η Αστυνομία λέει «όχι» για Ριζούπολη

Συνιστούμε λοιπόν αυτοσυγκράτηση στα μέλη του Προεδρείου του ΣΥΠΑ. Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης της Διοίκησης και δεν έχουν ανάγκη από “συνδικαλιστική προστασία” παλαιάς κοπής».